Oijalan luomutila
Niementie 45, 155560 Nastola
puh. 045 673 2504

www.oijalaluomutila.com
FB: Oijalan luomutila

 

HUOM. Tila on avoinna vierailijoilla klo 9-13! 

 

Monipuolinen viljely rikastaa luonnon monimuotoisuutta ja siitä on hyötyä luonnon lajien elinvoimaisuudelle. Lajimonimuotoisuus edistää peltoympäristön toimintakykyä ja viljely pysyy kestävällä pohjalla.

Oijalan tila sijaitsee ikivanhalla kylämäellä, maakunnallisesti arvokkaassa maisemassa. Tilan ajatus on, että maisemasta huolehditaan kokonaisuutena ja viljelyssä suositaan monimuotoisuutta. Oijalassa kasvatetaan kukkia hyönteisille, tärkeille pölyttäjille ja pientareilla kasvaa arkeofyyttejä, eli muinaistulokkaita.

Kuka tilaa pitää?

Tilan isäntä on Matti Oijala. Tila on perhetila ja kaksilapsisen perheen lisäksi tilalla asustaa koira, kissoja ja kaneja.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa monipuolisesti luomukasviksia. Yhteensä viljelyssä on vuosittain yli 20 eri lajia. Perunaa kasvaa yli kymmentä eri lajiketta (myös erikois- ja väriperunoita) ja punajuurta sekä porkkanaa peruslajikkeiden lisäksi myös valkoisena sekä keltaisena.

Kasvukaudella 2019 päätuotteina on luomumansikka ja peruna, herukat, kaura, tarhapavut, valkosipuli, sipuli, punajuuri, omena/päärynä sekä valkojuurikas.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019??

Yleisöllä on mahdollisuus kiertää kasvulohkoja ja kuulla tilan tuotteista, tuotannosta ja luomuviljelyn mahdollisuuksista. Tila on myös mukana ilmastotalkoissa ja tekee tänäkin vuonna monta merkittävää panostusta kestävän maatalouden kehittämisessä sekä metsä- ja energia-asioissa ja aurinkoenergiasta on laitettu esille havainnollistava näyttely.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Myynnissä ajankohtaisia tuotteita – saatavuus ja hinnasto on etukäteen katseltavissa tilan nettisivuilla. Omaa kahviota ei tilalla ole, mutta yleisön on mahdollista käyttää Immilän myllyn viehättävän kesäkahvilan palveluja.

Ajo-ohje tilalle

Ajo-ohje Nastolan kirkolta: Immiläntie-Vehkosillantie (noin 9 km) Immilän myllylle ja täältä Immilän kylätie – Niementie (noin 1,3 km).

Takaisin tilalistaan