Paavilan lammastila 
Levänomaisentie 648, 51820 Hatsola
puh. 040 590 6959

www.paavilanlammastila.net

Suomenlammas on kotimaista syntyperää ja suomessa yleisimmin kasvatettu lammasrotu. Rotu on yksivärinen ja siitä on kolme eri värimuunnosta – ruskea, musta ja valkoinen. Lisäksi on olemassa harvinaisempaa harmaata tyyppiä. Suomenlammas on keskikokoinen ja sarveton. Eloisa, valpas sekä ystävällinen suomenlammas on helposti käsiteltävä ja sen laumavaisto on erityisen voimakas.

Paavilan lammastilla kasvatetaan suomenlampaan lisäksi myös Brittein saarilta alun perin kotoisin olevaa Oxford downia. Tämä rotu on puolestaan suurikokoinen ja raamikas. Villa on vaalean ruskehtavaa ja turpa sekä jalat suklaanruskeat. Oxford down on rauhallinen ja herkkä – ja myöskin vahvasti laumasidonnainen. Paavilan lammastilalla myös risteytetään näitä kahta rotua.

Kuka tilaa pitää?

Lampuri Kirsi Vertainen ja hänen miehensä Asko Summanen, joka vastaa peltopuolesta. 

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomukaritsaa ja -lammasta.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan etelä-savolaisen lammastilan toimintaan ja näkee eri-ikäisiä ja rotuisia lampaita sekä pääsee tutustumaan kolmiroturisteytystuotantoon. Tilalla on myös paimenkoiria joiden työtä pääsee seuraamaan ja sään salliessa vierailijat pääsevät kokeilemaan lankojen kasvivärjäystä. Tilan lampaiden ja muutaman tilalla asustavan lapinlehmän laiduntamiin metsälaitumiin pääsee tutustumaan kierroksella joita vetää Brita Suokas ja luomulammastaloudesta on kertomassa ProAgrian lammastuotannon erityisasiantuntija Sari Heltelä.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan villa-aitassa on myynnissä omista villoista teetettyjä lankoja, erilaisia käsitöitä sekä lampaantaljoja. Lisäksi voi ostaa tilan luomulihajalosteita, kuten makkaroita ja savulihaa.Ja Levänomaisten Martat tarjoavat kahvia latokahviossa!

Ajo-ohje tilalle

Suorin reitti tilalle on 5-tieltä. Ajetaan noin 1km Juvan ABC:ltä Mikkelin suuntaan ja käännytään vasemmalle Hatsolaan. Ajetaan reilu kilometri ja käännytään vasemmalle Koikkalaan. Ajetaan 1 km ja käännytään vasemmalle Koikkalaan. Se onkin jo Levänomaisentie, jota ajetaan 6,5 km. Tilan rakennukset ovat tulosuuntaan nähden mäen päällä vasemmalla puolella tietä.

Takaisin tilalistaan