Piesalan tila
Piesala 80, 41900 Petäjävesi
puh. 050 566 1386

FB: Piesalan tila

Suomessa tuotetaan vuosittain 80-100 miljoonaa kiloa luomuviljaa – mikä on noin 3 % maan koko viljantuotannosta. Yli puolet luomuviljasta on kauraa, ja lisäksi Suomessa viljellään luomuna vehnää, ruista ja ohraa sekä harvinaisempia viljoja kuten spelttiä, emmervehnää ja kvinoaa.

Luomuviljan tuotanto eroaa tavanomaisesti tuotetusta viljasta pääosin kahdella tavalla: luomuviljaa ei lannoiteta teollisilla väkilannoitteilla eikä viljelyssä käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Näin myös Piesalan tilalla.

Kuka tilaa pitää?

Tilan isäntä Tuomas Kytölehto. Lisäksi tilalla asuu emäntä ja Tuomaksen isä, eli tilan entinen isäntä. Pihapiirissä asustaa myös kaksi lammasta.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Nurmea ja viljaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua vuonna 1564 perustetun perinteisen maatilaan järvenrantamaisemineen, kivisiltoineen, eläimineen, koneineen, rakennuksineen – ympäröivää kaunista luontoa unohtamatta!

Tilalla on kanoja reilu 90 ja kanalaan pääsee päivän aikana vierailulle. Kanalassa saa myös ruokkia kanoja sekä osallistua munien keräämiseen. Naapuritilan isäntä valjastaa tilanteen mukaan joko suomenhevosen tai ponin ja vie halukkaita vierailijoita ajelulle. Lisäksi pihapiirin lampaat ovat rapsuteltavissa.

Ihmeteltävää riittää myös tilan maatilakoneissa joista osa on edustaa nykyaikaista ja osa vanhaa hevoskäyttöistä kantaa. Hyvä tilaisuus nähdä konkreettisesti kuinka maatilojen koneet on vuosikymmenien aikana kehittyneet!

 Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan kanojen munimien kananmunien suoramyyntiä. Kartanon yläkerrassa, ja ilman salliessa myös ulkosalla, on mahdollista nauttia kahvion antimista. Mikäli kasvukausi mahdollistaa on tarjolla myös tuoretta omenamehua!

Ajo-ohje tilalle


Petäjäveden Kyläsepältä 7km. Aja Keuruun suuntaan, käänny Jämsän tielle ja jatka tietä kunnes kääntyy Korpilahden tielle. Jatka tietä alle 3km, kunnes oikealle kääntyy Piesala – jatka hiekkatietä suoraan.

Takaisin tilalistaan