Pukin tila
Pukintie 121, 90310 Oulu
puh. 0400 588 292

FB: Pukin tila

Luomuehtojen mukaan kaikkien luomulampaiden on päästävä laidunkaudella päivittäin laitumelle ja ulkoilemaankin ympäri vuoden. Lampaiden talvikauden ulkoilutuksesta voidaan kuitenkin luopua mikäli niiden olosuhteet täyttävät kaikki seuraavat ehdot: eläimet pääsevät laidunkaudella päivittäin laitumelle, ulkona pitoaikaa pidennetään normaalia laidunkautta pidemmäksi eikä eläimiä kytketä.

Normaali laidunkauden pituus on Etelä-Suomessa kesäkuun alusta syyskuun loppuun ja Pohjois-Suomessa aika on kuukauden lyhyempi. Pidennetty laidunkausi on käytännössä vähintään 2–4 viikkoa normaalia pidempi. Pukin tilan luomulampaat laiduntavat koko laidunkauden ja pääsevät ulkoilemaan myös talvikaudella.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää Johanna Kurtti ja avopuoliso Jaakko Lappalainen apuna oman työnsä ohella.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna karitsan- ja lampaanlihaa.

 Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan maatilan elämään ja luomulammastilan toimintaan. Tilan suomenlampaat ja -karitsat sekä suomenhevoset laiduntavat tilan pihapiirissä ja ovat yleisön nähtävillä sekä rapsuteltavissa. Lisäksi tilan emäntä kertoo tilalla asustavan ja töitä tekevän paimenkoira Maxin työstä sekä vastaa yleisön kysymyksiin tähän ja muutenkin lampaiden kasvatukseen liittyen.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Myynnissä on tilan luomukaritsanlihaa ja erilaisia lihajalosteita. Lisäksi myynnissö on lampaantaljoja ja lankoja sekä erilaisia käsitöitä ja Yrttisaippua R. Sarlin on myymässä tuotteitansa. Tapahtuman ajan tilalla toimii myös kahvio, josta voi ostaa emännän leipomia herkullisia leipomotuotteita. Suosittuja leipomotuotteita myynnissä myös kotiin vietäväksi!

Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Oulun keskustasta n. 15 km. Ajetaan valtatie 22:sta, josta käännytään vasempaan Väinölänmäki (Pukintie) ja sitä tietä n.1,2 km kunnes tullaa tilalle.

Takaisin tilalistaan