Pukkimäen Lammas
Pukkimäentie 117, 40950 Muurame
puh: 040 753 8522

FB: Pukkimäen Lammas
IG: Pukkimäen Lammas

Luomulampailla on sisätiloissa enemmän tilaa ja valoa kuin tavanomaisessa tuotannossa ja eläinten, myös karitsoiden, on päästävä laidunkaudella ulos. Luomulampaan laidunkausi on pitempi kuin tavanomaisella tilalla. Sisällä lampaat syövät luomurehua. Riittävä luonnonvalon määrä on lampaille sisätiloissa tärkeää.

Pukkimäen Lampaan suomenlampaat asuvat talvisin avarassa ja valoisassa lampolassa sekä ulkoilevat myös talvisin. Kesäisin tilan lampaat laiduntavat pelloilla, peltojen reuna-alueilla ja metsälaitumilla.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää viljelijäpariskunta Asko ja Heljä Mäkinen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomukaritsanlihaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan suomenlampaita kasvattavan luomulammastilan ja tilan eläimien elämään. Nähtävillä on lampaita ja karitsoja pihapiirissä sekä pelto – ja metsälaitumilla.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilapuoti on auki tapahtuman ajan ja myynnissä on karitsanlihaapakasteena sekä värjäämättömiä suomenlampaan villalankoja ja taljoja. Lisäksi on Lähteenmäen tilan luonnonmukaisesti tuotettuja perunoita, porkkanoita ja sipuleita. Kahviossa myynnissä kahvia, mehua sekä pientä suolaista ja makeaa!

 Ajo-ohje tilalle

Muuramesta Isolahdentietä 13 km tai Jyväskylästä Ronsuntaipaleentietä reilu 10 km Isolahden koululle, mistä n. 1 km opasteiden mukaan Pukkimäentietä perille.

Takaisin tilalistaan