Puotimaalla/ Mäkelän tila
Mäkelänmäki 34, 45610 Koria
puh. 0400 749 730

www.puotimaalla.fi
FB: Puotimaalla

Luomuvilja on puhdasta ja turvallista ruokaa, sillä luomupellolla ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita kuten glyfosaattia. Rikkaruohoja vastaan taistellaan etenkin viljelykierrolla, lisäksi voidaan turvautua esimerkiksi maan muokkaukseen, niittämiseen ja aluskasvien viljelyyn.

Viljelykierto tarkoittaa, että pellolla viljellään eri kasveja eri vuosina. Monipuolisesta viljelykierrosta on hyötyä sekä maaperälle että tautien ja tuholaisten torjunnassa. Nurmi kuuluu luomupellon viljelykiertoon, koska se hoitaa pellon kasvukuntoa ja auttaa torjumaan rikkakasveja. Myös Mäkelän tilalla on luomuun sitoutuneena luomutilana käytössä viljelykierto.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää Liisa ja Tommi Mattila.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna kauraa, ohraa, vehnää, ruista, härkäpapua, pellavaa sekä mustaherukkaa ja mansikkaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Vierailjat pääsevät tutustumaan luomumaatilan toimintaan sekä tilalla käytettäviin koneisiin ja laitteisiin. Lisäksi  vierailijoille on metsäluontopolku käveltäväksi.

Tilalle voi myös jäädä yöpymään. Tarjolla on kahta erilaista yöpymispakettia. Majoitteena maatilan lähimetsässä toimii joko kolmen hengen Tentsile –puumajoite tai tavallinen kahden hengen teltta. Yöpymispakettiin sisältyy saunominen puulämmitteisessä pihasaunassa sekä luomukaurapuuro aamiainen. Yöpyminen on varattava ennakkoon.

 Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan uusi konttipuoti on kastettu käyttöön aiemmin kesällä! Myynnissä on tilan viljatuotteita( jauhoja ja ryynejä) sekä laaja valikoima muita luomutuotteita. Lisäksi on pop-up kahvila josta vierailijat voivat ostaa maukkaita tilaherkkuja.

 Ajo-ohje tilalle

Google maps opastaa tilalle osoitteella. Korialta liikenneympyrästä Anjalan suuntaan, seuraavasta tienhaarasta (Takamaa, Metsäkulma) oikealle (Metsäkulmantie), ajetaan 1,5 km. Vasemmalla maatila Mäkelänmäki 34.

Takaisin tilalistaan