Rajalahden luomutila
Rajalahdentie 102, 38800 Jämijärvi
puh. 050 535 0998

www.rajalahti.com
FB: Rajalahden tila

Luomukanalassa saa asua enintään kuusi kanaa neliömetrillä ja luonnonvalo pääsee sisään kanalan ikkunoista. Tavanomaisessa tuotannossa lintuja voi olla yhdeksän neliöllä, eikä kanaloissa yleensä ole ikkunoita. Luomukanalan varusteluun kuuluvat kanoille lajityypillisesti tärkeät asiat: orret ja munintapesät. Häkit niistä puuttuvat tyystin – kaikki kanat liikkuvat vapaasti.

Kanalan pehkussa kuopsuttelun ohella luomukanat pääsevät ulkoilemaan toukokuusta lokakuuhun. Hiekkakylvyt ja muu kanamainen aktiivisuus on mahdollista ulkotarhoissa, joissa koko alueen peittävät verkkoaidat estävät luonnonlintujen pääsyn kanatarhoihin. Ulkoilutilaa on oltava vähintään neljä neliömetriä kanaa kohti. Näin on myös Rajalahden luomutilan luomukanalan noin 1000:lla kanalla.

Kuka tilaa pitää?  

Tilan isäntäparina toimii Sirpa ja Pasi Alkkiomäki. Lisäksi tilalla asustaa kolme kesäpossua, kaneja, kolme koiraa ja neljä kissaa.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna kananmunia ja lampaanlihaa. Lisäksi tilalla viljellään pieniä eriä erilaisia luomuvihanneksia sekä -viljatuotteita.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan kattavasti luomukanoihin ja luomukananmunien tuotantoon. Pihapiirissä kulkee kanojen elämästä kertova luontopolku jossa kysymyksiä ja tehtäviä aiheesta. Lisäksi tilalla pääsee rapsuttelemaan lampaita, possuja, kaneja, ankkoja, kissoja ja koiria. Laitumella on myös nähtävillä muutama emolehmä ja vasikoita!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan tilamyymälä ja aittakahvila ovat auki tapahtuman aikana. Myynnissä on tilan omia tuotteita ja yhteistyökumppanien tuotteita sekä kahvia ja tilalla valmistettuja kahvilaherkkuja.

 Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Jämijärvellä, Pohjois-Satakunnassa. Kunnan keskustasta ajetaan Jämille menevää tietä n. 2.3 km . Opasteet tilalle Rajalahdentien päässä.

Takaisin tilalistaan