Rantakorven tila
Rantakorventie 82, 41490 Niemisjärvi (Hankasalmi)
puh. 050 577 5881

www.rantakorpi.fi
FB: Rantakorven tila
IG: rantakorventila

Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. Ammattialan osaamisen mukaisesti käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Näitä ovat muun muassa ratsastusterapia  ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta, sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhatoiminta, maatilojen kuntouttava toiminta sekä ekopsykologian menetelmät.

Rantakorven tila toimii aktiivisesti mukana Green Care -toiminnassa ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden olla mukana hoitamassa eläimiä ja osallistua kaikkiin tilan töihin mielenkiinnon ja kykyjensä mukaan.  Tila tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ja oppia uusia asioita, iloita ystävällisistä eläimistä ja nauttia monipuolisesta yhdessä tekemisestä ja olemisesta.

Kuka tilaa pitää? 

Tilaa pitää Johanna Koivuluoma. Lisäksi tilalla asustaa monirotuinen Nala -koira parhaan ystävänsä Vilppu–kissan kanssa.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomulampaanlihaa ja -lihajalosteita sekä villoja ja taljoja.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan lammastilan toimintaan ja rapsuttelemaan tilan lampaita: suomenlampaita sekä kainuun harmaksia. Lisäksi pääsee seuraamaan paimenkoiria työssänsä lampaiden parissa. Perheen pienemmät pääsevät myös tutustumaan tilan hevosiin talutusratsastuksen yhteydessä. Järven rannasta löytyy lisäksi luonnon monimuotoisuudesta kertova luontopolku.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilalla toimii kahvio josta vieraat saavat ostaa kahvia ja leivonnaisia. Rantanuotiolle pääsee käristämään lammasmakkaraa. Lisäksi myynnissä on tilan omia lihatuotteita: lammasmakkaraa, savulihaa, säilykkeitä ja karitsanlihaa sekä taljoja ja villalankaa.

Ajo-ohje tilalle

Jyväskylän suunnasta: 10km Lievestuoreen jälkeen oik. kyltin ”Korvenkylä 2”-kohdalta, ajetaan oikealle 2km, vas Rantakorventie, seuraa tilan opasteita alas rantaan, jossa punainen talo ja navetta.

Kuopion suunnasta: Aja Niemisjärven kylän läpi junaradan yli kohti Häppälänmäkeä n.3km, käänny oik Rantakorventielle.

Takaisin tilalistaan