Ratia Ranch
Viertolantie 90, 07230 Askola
puh: 050 368 1463

www.ratiaranch.fi
FB: RatiaRanch
www.instagram.com/ratiaranch/

Ylämaankarja (Highland Cattle) eli highlander on skotlantilaisen naudan alkuperäisrotu ja yksi maailman vanhimmista lehmäroduista. Rodun ominaispiirteitä ovat pitkät ja vahvat sarvet, tuuhea turkki ja pitkä otsatukka sekä tuuheat korvakarvat. Ylämaankarja on rotu, joka on pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan.

Ratia Ranchin highlandereista jokainen eläin on yksilö ja eläinten hyvinvointi on kasvatuksessa etusijalla. Tilalla halutaan tarjota eläimille mahdollisuus rodunomaiseen käytökseen ja hyvään elämään. Naudat saavat elää hyvin luonnonmukaista ja rotutyypillistä elämää laumassa, joka laiduntaa kesät talvet laajoilla pelto- ja metsälaitumilla.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa hallinnoi Ratia suvun kolmas isäntä Asmo Ratia – yhdessä vaimonsa Johanna Ratian kanssa. Lisäksi tilalla asustaa pariskunnan kaksi koiraa, Rontti ja Demo.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Ylämaankarjan lihaa ja luomuviljaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Ratia Ranchilla on mahdollisuus nähdä ylämaannautoja laiduntamassa ja tutustua ylämaankarjaa kasvattavan tilan toimintaan. Kasvattajat kertovat rodusta ja vastaavat esitettyihin kysymyksiin. Oheistoimintaa lapsille.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan ylämaannaudan luomulihaa ja oheistuotteita. Lisäksi on kahvio josta saa ostaa pientä purtavaa ja juotavaa.

Ajo-ohje tilalle

Kantatie 55:ltä (välillä Porvoo-Mäntsälä) käännytään kohti Askola/Vahijärveä, jonka jälkeen käännytään heti Hanninmäen suuntaan. Noin kilometrin jälkeen käänntyään kohti Luhtia ja noin 500 metrin jälkeen asfaltin päättyessä jatketaan Y-risteyksestä oikealle Silakanojantietä pitkin. Noin 2 km jälkeen käännytään oikealle Viertolantielle ja tila sijaitsee kyseisen tien päässä.

Takaisin tilalistaan