Sirolan tila
Sininentie 553, 82600 Tohmajärvi
puh. 040 566 4153

www.sirolantila.com
FB: Sirolan Tila

Sirolan luomulammastilalla kaikki eläimet, noin 380 yhteensä, laiduntavat suurpetoaidoilla suojatuilla lähipelloilla. Viljeltyjen laidunten lisäksi englantilaista alkuperää olevat Oxford Down –rotuiset lampaat hoitavat noin 10 hehtaarin verran perinnebiotooppeja.

Laiduntaminen lisää ympäristön lajiston monimuotoisuutta ja pitää peltoalueet hoidettuna. Nurmen viljelyyn perustuva lammastalous toimii myös tärkeänä hiilinieluna ja ilmasto kiittää. Sisäruokintakaudella lampaat ruokitaan lähes kokonaan omilla pelloilla tuotetuilla luomurehuilla.

Kuka tilaa pitää? 

Tilaa pitää Outi ja Jari Sirola.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna lampaan- ja karitsanlihaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Tilalla pääsee tutustumaan lampaisiin laidunolosuhteissa. Yleisö pääsee osallistumaan traktorivetoisella vankkureilla tehtyihin peltoristeilyihin pitkin päivää – näiden aikana pääsee vierailulle lampaiden laidunalueille että lampaiden hoitamien perinnebiotooppien tuntumaan.

Pikkuaitauksessa on myös muutama rapsuttelua rakastava karitsa etenkin lapsivieraita ajatellen. Lapsille on myös hiekkaleikkipaikka ja pari keinua ajanvietteeksi. Tilan rakennuksiin ja koneisiin pääsee omatoimisesti tutustumaan ja eri kohteiden luona on infotauluja, joista voi lukea, mitä lammastilan vuosikiertoon kuuluu.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilapuoti palvelee vierailijoita koko päivän ajan – tarjolla on tuoretta luomukaritsanlihaa ja erilaisia lihajalosteita. Villapuodissa voi tutustua rukkikehruuseen sekä hankkia ihania suomalaisesta villasta valmistettuja lankoja tai huovutustuotteita. Kahviopalveluista vastaa kotileipomo Eeva Karttunen maistuvine leivonnaisineen.

Myös muita lähialueen luomutuottajia on tulossa pihapiiriin esittelemään ja myymään tuotteitaan.

Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Tohmajärven keskustasta 5,5 km valtatie 9 ajaen Venäjän rajalle Niiralaan päin. Tilan kohdalla on opasteet

Takaisin tilalistaan