Tapelin Luomusika
Salahmintie 759, 74840 Koppeloharju
puh. 040 515 2161

FB: Tapelin luomusika

Luomusioilla on pääsy ulkotarhaan, ulkojaloittelualueelle tai laitumelle vähintään toukokuusta lokakuun loppuun. Ulkotarhassa siat saavat toteuttaa lajityypillistä toimintaa kuten tonkia maata tai pehkua sekä toimia laumassa.

Luomusikalassa sialla on lähes kaksi kertaa enemmän sisätilaa kuin tavanomaisessa tuotannossa . Kun sialla on riittävästi tilaa, jakaa sika elinpaikkansa neljään eri alueeseen joissa se syö, puuhailee ja leikkii, nukkuu sekä ulostaa. Tapelin Luomusikalassakin eläimillä on säädösten mukaiset karsinat joissa vähintään puolet lattiasta on kiinteää ja kuivitettua.

Kuka tilaa pitää?

Tilan isäntänä toimii Hannu Kämäräinen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila kasvattaa luomusikoja. Tilan pelloilla on lisäksi viljelyssä sikojen ruoaksi luomuviljoja sekä hernettä ja härkäpapua.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019? 

Tilalla pääsee tutustumaan luomusikatilan toimintaan. Vierailijat pääsevät tutustumaan luomusikojen elämään ja tarjolla on tietoa sikojen tuotannon eri vaiheista. Nähtävillä on ulkotarhassa ulkoilevia kaikenikäisia luomusikoja ja –possuja. Lisäksi tarjolla on tietoa sikojen ruoaksi viljeltävistä luomuviljelyskasveista.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Yleisö pääsee maistelemaan tilalla kasvatettujen sikojen lihaa. Lisäksi myyntiin tulee muiden luomutilojen tuotteita.

Ajo-ohje tilalle

Tila sijaitsee Kiuruvedeltä 8 km Vieremäelle päin osoitteessa Salahmintie 759.

Takaisin tilalistaan