Torstilan Luomutila
Torstilantie 197, 79600 Joroinen
puh: 0407715648

www.torstila.fi
FB: Torstilan Luomu
IG: torstila_organic

Luomuviljan tuotanto eroaa tavanomaisesti tuotetusta viljasta pääosin kahdella tavalla: luomuviljaa ei lannoiteta teollisilla väkilannoitteilla eikä viljelyssä käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Luomuviljelijä pitää huolta pellon kasvuedellytyksistä eloperäisillä lannoitteilla ja monipuolisella viljelykierrolla, jotka tarjoavat hyvät elinolosuhteet maaperän pieneliöille.

Suomessa tuotetaan vuosittain 80-100 miljoonaa kiloa luomuviljaa, mikä on noin 3 % maan koko viljantuotannosta. Torstilan Luomutila on yksi tämän määrän mahdollistavista luomuviljatiloista.

Kuka tilaa pitää? 

Tilaa pitää Arnevi Rautanen ja Juha Utriainen yhdessä kahden tyttärensä kanssa. He muuttivat Helsingistä Joroisiin vuonna 2017 jatkamaan Arnevin sukutilaa, ja kahden vuoden aikana ovat mm. opetelleet luomuviljelyn saloja, remontoineet Torstilan kartanon historiallisia rakennuksia ja panneet alulle lähivesistön suojeluhankkeita.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomuna puhdaskauraa, rypsiä sekä nurmea.

 Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisöllä pääsee tutustumaan luomuviljatilan toimintaan sekä erilaisiin tilalla käytettäviin maatalouskoneisiin. Tilan kesälampaita ja -kanoja pääsee näkemään sekä kuulemaan luomuviljelystä käytännössä. Luomuliiton alueellinen paikallisyhdistys on paikalla esittelemässä toimintaansa. Perheen pienempien kannattaa ottaa oma keppihevonen mukaan, sillä vanhan navetan ylisiltä löytyy kepparirata!

 Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Torstilan naapurit Kerisalosta, Ninni ja Tuomas Lappi (Tuomaan Highland), tulevat pitämään luomuylämaankarjaburgeribaaria. Tarjolla on myös kahvia ja piirakkaa.

Aholaisten luomutilalta Tanja ja Erkki Aholainen ovat myymässä Joroislaisia kauden kasviksia. Mahdollisuus myös ostaa tai tilata Tuomaan Highlandin pakasteluomulihoja, Tummannurmen luomutilan mansikkatuotteita ja Torstilan omien mehiläisten hunajaa.

Ajo-ohje tilalle

Torstilantie 197

Takaisin tilalistaan