Uusitalon tila
Suopohjantie 44, 20660 Littoinen (Lieto)
puh. 0400 820 782 ja 040 767 9782

www.uusitalontila.fi
FB: Uusitalon Tila

Luomulehmillä on oltava enemmän tilaa kuin mitä tavanomaisessa tuotannossa vaaditaan.  Luomulehmien on voitava seisoa luonnollisessa asennossa, kääntyä ympäri ja asettua helposti makuulle niin, että kaikki eläimet mahtuvat makaamaan yhtä aikaa.

Luomulehmien sorkkien alla on aina oltava osittain kiinteäpohjaista lattiaa, jossa ei ole rakoja eikä ritilöitä, joihin sorkat saattavat takertua. Luomulehmien maakuualusta on oltava kuivitettu. Näin on myös Uusitalon tilan 65 lehmän pihatossa.

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitää Jukka ja Sinikka Tuominen. Tila on ollut Jukan suvun viljelyksessä 100 vuoden ajan.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila tuottaa luomumaitoa ja luomulihaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Yleisö pääsee tutustumaan luomumaitolehmätilan toimintaan ja eläimiin sekä niiden elämään. Tarjolla on traktorikyytejä sekä muuta mukavaa tekemistä lapsille. Liedon VPK tulee esittelemään toimintaansa ja tuo myös kalustoa paikalle. Lisäksi paikallinen muusikko ja musiikintekijä Sauli Alipirjelä esittää pihapiirissä erityisesti lasten makuun suunnattua musiikkiansa. Ja tilan kaksi lapinkoiraa rakastaa rapsutuksia ja ottavat niitä vastaan niin paljon kuin niitä vain jaksetaan antaa!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilamyymälässä on myynnissä tilan ternimaitoa sekä tilalla kasvatettua luomulihaa. Tapahtuman aikana on auki Liedon VPK:n nuorten ja naisten jaoston kahvio sekä makkara- ja lettupiste ja erilaisia ruokapaikkoja. Lisäksi on maatilatori jossa paikalliset tuottajat ovat esittelemässä ja myymässä tuotteitaan.

Ajo-ohje tilalle / Köranvisningar till gården

Tila sijaitsee KT40 (Turun ohikulkutie) lähellä – eläimet näkyvät isolle tielle. Google maps: osoite Suopohjantie 44, Lieto. P-paikka on erikseen merkitty ja parkkeeraus tapahtuu ohjatusti.

Takaisin tilalistaan