Vanha-Savelan Luomutila/ Rose´s Highland
Ruusuntie 20, 42100 Jämsä
Puh. 0500 641 668

www.vanhasavela.fi
FB: Vanha-Savelan tila/ Rose’s Highland

 

Kaikkien luomueläinten rehut tuotetaan luonnonmukaisesti – eli ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita. Syödessäsi luomulihaa säästät siis myös luontoa kemikalisoitumiselta ja vesistöjä ravinnepäästöiltä. Muuntogeeniset rehut ovat kiellettyjä luomueläinten ruokinnassa.

Luomueläimet ruokitaan niille luontaisesti parhaiten sopivalla rehulla. Karjan tärkein rehu on nurmi. Luomurehu koostuu luomuviljellyistä raaka-aineista, jotka tuotetaan pääasiassa joko omalla luomutilalla tai hankitaan alueen muilta luomutiloilta. Vanha-Savelan Luomutilalla karja saa ravintonsa tilan itse kasvattamasta rehusta, sillä tilan peltopinta-ala on kokonaisuudessaan nurmituotannossa.

Kuka tilaa pitää?

Kimmo ja Annukka Ruusu. Lisäksi tilalla asuu perheen lapset, kaksi koiraa, kolme kissaa sekä kaksi kääpiöluppakorvakania.

Mitä tila tuottaa luomuna? 

Ylämaankarjan luomulihaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019?

Tilalla nähtävissä laiduntavaa ylämaankarjaa – emolehmiä ja vasikoita, siitossonni sekä nuorkarjaa. Lisäksi pääsee tutustumaan peltoviljelyyn sekä siihen vaadittavaan koneistukseen.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilamyymälässä myynnissä tilan ylämaankarjan luomulihaa ja erilaisia luomulihavalmisteita. Lisäksi tuottajatori myynnissä Matomutkan puutarhan luomuvihannekset ja -juurekset sekä Juholan tilan luomuviljatuotteet – jauhoja, ryynejä ja kananmunia. Päivän aikana on myös avoinna pop-up kahvio jossa myynnissä kahvia, mehua, pullaa sekä lettuja. Myös grilli on kuumana ja vierailijoiden on mahdollista ostaa tilan omia makkaroita grillattuna.

Ajo-ohje tilalle

Jämsästä Tampere-Jyväskylä tieltä kohti Kaipolaa/ Kaipolanväylältä ajetaan 1,7km matka, sitten 2,2 km Hulkkionlahdentietä kunnes Ruusuntien risteys oikealla.

Takaisin tilalistaan