Luomutila – tule mukaan Suomen luonnon päivään 2020!

Suomen luonnon päivää juhlitaan tänä vuonna lauantaina 29.8. Osana päivää järjestetään jo kahdeksatta kertaa myös Luonnon päivä luomutiloilla –tapahtuma. Ympäri maata toteutuvan tilaisuuden teemana on tänä vuonna monimuotoisuus.

Tapahtuman toteuttamiseen toivomme mukaan luomutiloja jotka ovat valmiita avaamaan ovensa tapahtumassa vierailevalle yleisölle. Tavoitteena on, että mukaan tulevat tilat esittelevät vieraille luomutilan toimintaa ja tuotantosuuntaansa. Luomutietouden lisäksi erilaiset elämykset sekä tapahtumakahvilat ja luomutuotteita myyvät tilapuodit kiinnostavat vieraita. Toiveena on, että tilat ovat avoinna vieraille klo 12-15 välillä, mutta halutessaan voi tapahtumaa jatkaa vaikka koko päivän.

Kiinnostuitko? Tule mukaan! Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan tähän 15.4. Ilmoittautua voit 31.7.2020 asti.

Vuoden 2019 tapahtumaan osallistui yhteensä 41 luomutilaa 14 eri maakunnasta ja vierailijoita luomutiloilla kävi yhteensä yli 10 000! Tänä vuonna tavoitteena on saada mukaan 50 luomutilaa. Suomen Luonnon päivän yhteydessä järjestetään viime vuoden tapaan myös Suomen ladun organisoima Nuku yö ulkona –tapahtuma. Ehkäpä juuri sinun luomutila innostuu kutsumaan vierailijat jäämään päivän päätteeksi myös yökylään!

Suomen luonnon päivän pääkoordinaattori on Metsähallitus. Luonnon päivä luomutilalla -tapahtumaa koordinoivat maa- ja metsätalousministeriö, Luomuliitto, Pro Luomu, Biodynaaminen yhdistys, MTK ja SLC.