Heinolan tila

Heinolan tila

Eteläinen pikatie 540, Haarajoki
puh. 040 845 0180

Kuka tilaa pitää?

Heinolan maatilayhteisön osuuskunta. Tilan maat omistaa Biodynaamisen viljelyn säätiö. Tilan rakennukset ja irtaimiston omistaa Heinolan maatilayhteisön osuuskunta, joka vuokraa peltomaita säätiöltä viljelyyn.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tilalla on peltokasviviljelyssä kauraa ja nurmia. Tilalla kasvatetaan lihakarjaa. Kausikasvihuoneviljelyssä tomaattia, kurkkua ja yrttejä.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Heinolan tilan Luomusopimus on tehty vuonna 1990. Nykyään tilaa viljellään Biodynaamisen viljelyn periaattein. Tilan pinta-ala on 45 ha, josta 29 ha on peltoviljelyssä ja noin 3 ha luonnonlaidunta ja hakamaata, metsää noin 10 ha. Maatilabiodiversiteetiltään rikas kokonaisuus on vierailijalle näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka elokuun lopulla.

Luonnon päivänä maatilalla on nähtävissä emolehmäkarjaa nuorine vasikoineen laiduntamassa sekä tilan kaksi eläkeläishevosta. Tilan metsälaitumilla on pieni luontopolku yleisölle. Viihtyisässä pihapiirissä on kahvilatarjoilua ja teemaan sopivaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille. Kasvihuoneessa vierailijat saavat tutustua luomuvihannesten tuotantoon.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Kahvio on. Myynnissä kasvihuonevihanneksia: tomaattia, kurkkua ja yrttejä.

Ajo-ohje tilalle?

Tila sijaitsee vanhan Lahdentien varrella.

Takaisin tilalistaan.