Huljalan Tupalan kyytöt

Huljalan Tupala

Vanhatie 239, Hämeenkoski
Laura Hämäläinen, puh. 0400 978 665

Kuka tilaa pitää?

Tilalliset ovat agronomit Mika ja Laura Hämäläinen. Heidän kuusilapsisen perheensä lisäksi myös edellisen sukupolven asunto on pihapiirissä.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Pelloilla viljellään tänä vuonna härkäpapua, tattaria, öljyhamppua, nurmea, avomaan vihanneksia sekä hiukan rypsiä. Koko peltoala kuten myös tilan lihaksi kasvatettava kyyttökarja on luomutuotannossa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?


Yleisö pääsee kyyttöjen sekaan perinnebiotooppikierrokselle. Pihapiirissä on näyttely alueen viljelykasveista. Esillä on tietysti myös koneita. Lehmiä on myös pihapiirin tuntumassa ”lastenvaunuetäisyydellä”.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Myydään tilan tuotteita: luomukyytönlihaa, härkäpapua, öljyhamppua sekä monipuolinen valikoima luomuvihanneksia. Pihassa on puffetti, josta saa mm. kyyttöpasteijoita ja härkäpapumuffinsseja.

Ajo-ohje tilalle?

Lahden/Tampereen suunnasta: Käännyt vt 12:lta Kärkölään tielle 295 Hämeenkosken kirkonkylän itäpuolelta. Tämän jälkeen välittömästi vasemmalle Vanhalletielle, jota jatketaan noin 600 m Tupalan tila -viitalle asti. Viitan suuntaan ajetaan n. 200 m, kunnes tullaan tilan pihaan.

Etelästä (=Kärkölästä) päin: Ajetaan tietä 295 lähes loppuun asti. Noin 50 m ennen vt 12:ta käännytään oikealle Vanhalletielle, jota jatketaan noin 600 m Tupalan tila -viitalle asti. Viitan suuntaan ajetaan n. 200 m, kunnes tullaan tilan pihaan.

Takaisin tilalistaan.