Kaupunkilaisten oma pelto (Herttoniemen ruokaosuuskunta)

Anttilantie 11, 01450 Vantaa
puh. 050 571 5032

Kuka tilaa pitää?

Kaupunkilaisten oma pelto on Ruokaosuuskunnan viljelemä biodynaaminen tila, joka perustettiin vuonna 2011. Osuuskuntaan kuuluu 200 kotitalouden lisäksi mm. muutama ravintola, päiväkoti ja koulu. Tilalla työskentelee osuuskunnan palkkaamat puutarhurit, työharjoittelijat ja osuuskunnan jäsenet.

Tila on Suomen ensimmäinen CSA-maatila (community supported agriculture) ja perustuu kumppanuusmaatalouteen, jossa yritetään luoda uutta kestävämpää maatalousmallia.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Viljelemme luomuna ja biodynaamisesti 3,5 hehtaarin avomaata, joka tuottaa yli 30 erilaista kasvilajia. Viljelyssä on mm. juureksia, mukulakasveja, lehtivihanneksia, palkokasveja ja sipuleita sekä kaaleja ja muita vihanneksia, yrttejä, herukoita, kukkia ja mehiläiskasveja.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Järjestämme tilakierroksia pellolla, joissa kerromme miten viljelemme ja mitä on kumppanuusmaatalous. Lisäksi kilpailu, jossa tunnistetaan kasviksia ja maatilan koneita.  Luvassa myös palkintoja!

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Luonnon päivänä kannattaa tulla Kaupunkilaisten omalle pellolle myös siitä syystä, että silloin myymme yleisölle tilamyyntinä herkullisia luomukasviksia. Esimerkiksi perunaa saa ohjatusti itse käydä nostamassa tai ostaa valmiiksi nostettuna. Lisäksi kesäkahviosta kahvia ja muita herkkuja.

Saapumisohje tilalle:

Pellolle on helppo tulla, koska emme ole korvessa vaan Vantaan ja Keravan rajalla Korson Vallinojalla. Sijainti kartalla: https://bit.ly/2vsb53m

Takaisin tilalistaan.