Koiskalan kartano

Koiskalantie 157, 15320 Lahti
puh. 0500 496 071

Kuka tilaa pitää?

Pauliina Palo ja Kalle Knuuttila.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila on ollut luomuviljelyssä vuodesta 2009 ja olemme viljelleet mm. ohraa, vehnää, ruista, hernettä ja härkäpapua, joista tänä vuonna vuorossa ovat härkäpapu ja uutena tattari. Suomenlampaita tilalla on ollut vuodesta 2000 ja iittiläisiä maatiaiskanoja vuodesta 2015.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Lampaat laiduntavat lähipelloilla, joissa niitä myös pääsee katsomaan. Lukuisat maatalouskoneet ovat arvuuteltavina pihapiirissä ja kanoja ja hevosiakin saatat nähdä. Soppaa keitellessä kerromme tilan toiminnasta ja sen moninaisista rakennuksista, jotka ovat tärkeä osa tilaa ja sen historiaa.  Kuulumme Museoviraston valtakunnallisesti arvokkaisiin maisema-alueisiin ja merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin ja rakennusten entisöinti on merkittävä osa tilamme arkea. Kerromme myös tilan perinnebiotooppi-, luomukeruu- ja Kemera-alueista.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilan vanha meijeri toimii nykyisin matkailukäytössä ja keitämme soppatykissä sadonkorjuukeittoa lounaaksi ja kahvila on avoinna. Myynnissä on luomutuotteita saatavuuden mukaan mm. tilan omaa hunajaa, omenoita ja villiyrttejä.

Ajo-ohje tilalle:

Koiskalan kartano sijaitsee 8 km Lahden torilta ja 4-moottoritien liittymästä nro 19 suuntaan Villähde. 750 m päästä oikealle kääntyy tie Koiskalan kartanolle, mutta aja siitä vielä 750 m eteenpäin ja käänny hiekkatietä oikealle ja aja sitä vielä 750 m, josta käänny oikealle ja pellolla on pysäköinti ja opastus pihaan. Google mapsilla löydät meille osoitteella Koivukummunkatu 112, Lahti.

Takaisin tilalistaan.