Kurjen tila

Rautialantie 419, 37470 Vesilahti
puh. 041 528 9672

HUOM! Luonnon päivänä Kurjen tila on avoinna yleisölle klo 11-15!

Kuka tilaa pitää?

Kurjen biodynaamista tilaa viljelevät Ira ja Ari Hellsten. Tila on osa Kurjen tilan kokonaisuutta, johon kuuluu myös 8 perheen ekokylä.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Kurjen ekokyläyhdistys ry yhdessä maatilan ja Vesilahden MTK:n kanssa.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila on rakennettu monimuotoiseksi biodynaamiseksi tilakokonaisuudeksi, johon kuuluu monipuolinen avomaavihannestuotanto käsittäen noin 40 eri puutarhakasvia, laidun- ja rehunurmia, viljaa, kukkapeltoja ja maisemanhoitoalueita. Tilan karjana on Itä-Suomen karjaa, suomenlampaita ja maatiaiskanoja.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Suomen Luonnon päivänä tila on avoinna klo 11-15. Lapsille on luvassa keppihevosrata ja ohjattu metsäseikkailu. Eläimiä pääsee tapaamaan ja rapsuttamaan tapahtuman aikana.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Torilla on myynnissä puutarhan satoa ja lammasbratwurstia, -palvia ja palvirouhetta tuoreina ja naudanlihaa pakasteena. Tilan lampaiden villasta on saatavilla sekä lankoja että valmiita neuletuotteita. Tuotteemme ovat luomu ja demeter sertifioituja. Ostokset voi maksaa käteisellä tai kortilla.

Torikahvilasta voi ostaa nyhtönauta- tai punajuuripaistos annoksen tai erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia kahvin, teen tai mehun kanssa nautittavaksi. Kaikki tarjottavat ovat luomulaatuisia.

Ajo-ohje tilalle:

Tilalle tullaan Vesilahden kirkonkylän kautta ja sijaitsemme 2 km kirkolta eteenpäin. Paikalla on opasteet ja liikenteenohjaus parkkipaikoille.

Takaisin tilalistaan.