Rantakorven tila

Rantakorventie 82, 41490 Niemisjärvi (Hankasalmi)
puh. 050 577 5881

Kuka tilaa pitää?

Rantakorven tilaa pitävät Johanna ja Kyösti Koivuluoma. Lisäksi tilalla on ympäri vuoden kansaivälisiä vapaaehtoistyöntekijöitä (Workaway).

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tilalla kasvatetaan kotimaisia lammasrotujamme suomenlampaita ja kainuun harmaksia sekä pienimuotoisesti valkosipulia. Tila on luomun sv3-vaiheessa ja ensi vuonna voimme myydä tuotteemme jo virallisesti luomuna. Lampaistamme löytyy kaikkia mahdollisia värejä. Suurin osa lihasta myydään suoraan tilalta tuoreena tai pakasteena. Lampaita käytetään myöskin ympäristönhoitoon. Tilalla järjestetään lisäksi kuntouttavaa ja virkistystoimintaa.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Yleisö voi nautiskella järvenrantamaisemista ja seurailla tilan eläinten touhuja ja rapsutella niitä. Tilalla asustaa lampaiden lisäksi koiria, kissoja, kanoja, kaksi kyyttöä, hevosia, poneja ja muuli. Talutusratsastus on 3 €/kierros. Hevosia voi hoidella ja harjailla. Näytämme lampaiden paimennusta paimenkoirillamme.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Pakkasesta löytyy karitsanlihaa puolikkaina (paloiteltuna vakumiin pakattuina). Pienempiä paloja ja jauhelihaa on myös mahdollista ostaa. Valikoimissa lisäksi säilykelihaa, makkaraa sekä savulihaa. Tilalta voi ostaa luonnoväreissä villalankaa sekä eri värisiä taljoja.

Luonnon päivänä palvelee tilakahvio ja grillipaikalla voi paistaa herkullista kokolihaista lammaswurstia.

Ajo-ohje tilalle:

Jyväskylän suunnasta (33km) käännytään Niementielle ennen kuin junarata menee tien ali ja ajetaan oikeaan 2 km. Käännytään vasemmalle Rantakorventien kyltin kohdalta (huom: jotkut navigaattorit ohjaavat kääntymään liian aikaisin naapuritilan pihan läpi!). Ajetaan 800 m, tiessä kaksi jyrkkää L-mutkaa, tie laskee rantaan, jossa punainen talo ja navetta.

Kuopion suunnasta ajetaan Niemisjärven kylän läpi, junaradan yli kohti Häppälänmakeä vajaa 3 km, käännytään vas Rantakorventielle, jota ajetaan suoraan 800 m.

Takaisin tilalistaan.