Ruuska Hereford

Kokkolantie 951 B, 44740 Keitelepohja (Viitasaari)
puh. 040 734 8331

Kuka tilaa pitää?

Tilalla asustavat Tiina ja Heikki Vihava sekä kolme tytärtä Vanamo, Vuokko ja Vilja. Eläimistä nautojen lisäksi tilalla pyörii kolme navettakissaa ja kaksi paimensukuista lapinkoiraa.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tuotamme luonnonmukaisesti pihvikarjan naudanlihaa, joten pelloillamme kasvaa pääosin nautojen ravintoa eli heinää. Tänä vuonna maahan on kylvetty sopiva ja maittava sekoitus ruokonataa, englanninraiheinää, timoteitä, alsike-, puna- ja valkoapilaa. Lisäksi viljelemme hieman kaura-ohra-herne sekoitusta puitavaksi tai kokoviljasäilörehuksi. Myymme kaiken kasvattamamme luomulihan suoramyyntinä suoraan yksityisasiakkaille ja suuremmille keittiöille.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Luonnon päivänä tilallamme on nähtävissä ja koettavissa aitoja maatilan makuja ja hajuja. Valkopäinen hereford-karjamme laiduntaa aivan pihapiirissä, joten eläimiä näkee takuuvarmasti. Siitossonni sekä emot laiduntavat vasikoineen omissa ryhmissään, lihasonnit omalla laitumellaan. Kaikki eläimet ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä, joten myös lastenvaunuilla/-rattailla tai pyörätuolilla pääsee ihastelemaan eläimiä.

Tilan väki kertoo emolehmän vuodesta sekä viljeltävistä kasveista. Sään salliessa lapsilla on mahdollisuus taiteilla suoraan pyöröpaaleihin. Paikalla myös yhteistyökumppaneita.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Vierailupäivänä tilalla on auki kahvio, jossa on myynnissä ainakin luomukahvia ja -pullaa. Grilli on myöskin kuumana ja siellä paistuvat hereford-makkarat, joita on mahdollisuus ostaa myös mukaan loppukesän grillaushetkiin. Myynnissä lisäksi tilan omaa luomulihaa sopiviin vakuumeihin pakattuina. Kahviossa käteismaksu.

Ajo-ohje tilalle?

Tila sijaitsee Viitasaaren Keitelepohjassa. Nelostieltä tullessa käännytään tielle 775 (Kokkolantie), jota jatketaan 9,5 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Tiehaarassamme on punainen maitolaituri ja numero 951 B. Hiekkatietä jatketaan n. 500 m, jonka jälkeen olet maatilan pihapiirissä. Tien varteen tulee opasteita ja peremmällä liikennettä ohjataan.

Meille pääsee myös veneellä kätevästi. Tilamme sijaitsee lähellä Keitele-järven pohjoispäätyä, jonne tulee väylämerkinnät. Venosen voi jättää laituriimme.

Takaisin tilalistaan.