Saaren luomutila

Saarentie 157, 28450 Vanha-Ulvila
puh. 050 575 3005

Keitä tilalla asuu?

Tilalla asustaa kukko ja viisi kanaa, kaksi kissaa sekä luomupuutarhurit Ulla Mäkinen ja Risto Nevalainen. Tilan toiminta on osuuskunnan käsissä, johon isännän ja emännän lisäksi kuuluu Mikko-Samuli Lahtinen ja Susanna Harjunpää.

Mitä tuotatte luomuna?

Tilalla tuotetaan vihanneksia, juureksia, perunaa, yrttejä, mansikkaa sekä muita marjoja. Lisäksi  kasvatetaan taimia myyntiin ja omaan käyttöön sekä tehdään jatkojalosteita tilan tuotteista.

Miksi tilanne on luomutila?

Tila on ollut luomussa vuodesta 1992. Luomuviljely koetaan kaikkien osuuskuntalaisten mielestä ainoaksi oikeaksi vaihtoehdoksi.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilallanne luonnon päivänä 25.8.2018?

Tilan tuotantoa sekä uutta myymälä- ja elintarvikehuoneistoa esitellään kaikille halukkaille. Lisäksi maistatetaan tilan omaa mansikkamehua. Tilalla on myymälä, josta voi ostaa sadonkorjuun antimia. Myynnissä myös virvokkeita ja käsintehtyjä luomujäätelöitä.

Ajo-ohje tilalle:

Porin ja Helsingin suunnasta tuleville: Tampereentieltä (valtatie 11) käännytään Kokemäenjoen ylittävän sillan jälkeen oikealle, pienelle soratielle (Saarentie). Saarentietä ajetaan 500 metriä.
Tila sijaitsee pyöräilymatkan päässä Ulvilan ja Porin keskustoista. Ulvilan keskustasta matkaa tilalle tulee n. 2-3 km ja Porin keskustasta 7 km.

Takaisin tilalistaan.