Satalammasta

Kinahmontie 103a, Kinahmo (Polvijärvi)
puh. 050 373 4041

Kuka tilaa pitää?

Tilaa pitävät Heli ja Jani Jolkkonen kahden poikansa (Aki 9v ja Juho 5v) kanssa yhdessä. Pariskunta on viljellyt tilaa v.2011 lähtien, tuolloin tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tila on luomulammastila. Tilan eläimet ja pellot ovat kaikki luomussa. Tilalla on n.190 uuhta karitsoineen. Lampaiden ruokintaan käytettävät rehut viljellään itse (mm.säilörehu, herne-kaura).

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Luonnon päivänä ovat vieraille esillä tilan eläimet, kuten lampaat, hevoset, kanit, kanat ja kalkkunat. Eläimiä pääsee hoitamaan ja silittelemään, emäntä kertoilee hoidosta ja eläimistä kiinnostuneille. Isäntä puolestaan esittelee konekalustoa ja tiluksia halukkaille. Lapsille on oma leikkialue, jossa mm.pomppulinna ja poniajelua.

Paikalla on myös Polvijärven Liha-Aitan myyntiauto, josta on saatavana paikallisia lihatuotteita. Tilan lampaantaljoja on myös myytävänä. Makkaragrilli on kuumana ja kahvilasta saatavana herkkuja. Varaathan myös käteistä mukaan, mm. kahvioon vain käteismaksu.

Pohjois-Karjalan lampurit ry, MTK-Polvijärvi ja muut paikalliset toimijat esittelevät toimintaansa.

Ajo-ohje tilalle?

Tila sijaitsee Polvijärvellä, n.17 km Polvijärven keskustasta. Ajetaan Juuantietä (504) ja seurataan Kinahmo-opasteita. Loppumatkasta on myös kylttiopastus tilalle. Navigaattori opastaa melko hyvin.

Takaisin tilalistaan.