Sirolan Tila

Sininentie 553, 82600 Tohmajärvi
puh. 040 566 4153

Kuka tilaa pitää?

Sirolan Luomulammastila on emäntä Outi Sirolan kotitila, jota hän on puolisonsa Jari Sirolan kanssa isännöinyt vuodesta 1990 lähtien. Tilalla työskentelee myös perheen nuorin tytär Roosa Honkanen.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tilalla lyllertää noin 180 englantilaista Oxford Down -pihvirotuista emolammasta runsaan 200 karitsansa kanssa. Lisäksi katraaseen kuuluu 23 siitospässiä. Lampaamme ruokitaan appella, jonka rehut tulevat lähes kokonaan oman tilan luomupelloilta. Tuotamme siis  luomuna sekä karitsan- että lampaanlihaa. Valmistamme luomulihasta myös tavanomaisia lihajalosteita, kuten makkaroita, palvattuja tuotteita ja säilykkeitä omistamassamme elintarvikeyrityksessä Raja-Karjalan Liha-Hovi OY:ssä. Siellä myös leikataan, pakataan ja tarvittaessa pakastetaan kaikki luomulihamme.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Tilallamme pääsee tutustumaan tähän veikeään rotuun, rapsuttelemaan ja hoitamaan karitsoita, katselemaan luomulampolan tiloja, ruokintamenetelmiä ja ihastelemaan lampaiden taidolla hoitamaa maisemaa.  Tilalla voi tutustua myös suurpetoaitoihin, joilla pyritään turvaamaan katraan laiduntamisolosuhteita.

Lammasneuvoja Sari Heltelä esittelee rodunjalostuksen kulmakivenä olevaa karitsoiden ultraäänimittausta, rakennearvostelua sekä lampaiden käsittelyä. Myös paimenkoira on menossa mukana. Työpajoissa pääse kokeilemaan mm. rukkikehruuta ja huovutusta.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Luonnon päivänä on Sirolan Tilan remontoidun tilapuodin avajaiset ja tarjolla on hieno kattaus tuoretta vakuumipakattua luomulihaa ja monenlaisia lihajalosteita, reseptivinkkien kanssa.
Villapuodista voin mukaan ostaa lankoja, huovutusvillaa ja hahtuvaa tai vaikka huopapistokaat tai –tossut talven pakkasiin. Villapuodista löytyvät myös ihanat muhkeat lampaantaljat.

Puodin avajaisten kunniaksi on maksuton kahvi-, tee-, mehu- ja piparitarjoilu. Grillistä voi ostaa Sirolan Tilan yrttigrilleriä ja herkkunakkeja.

Ajo-ohje tilalle:

Tilamme sijaitsee Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä aivan valtatie 9:n varrella, noin 5,5 km Tohmajärven keskustasta Värtsilän ja Sortavalan suuntaan.

Takaisin tilalistaan.