Tuomelan tila

Mäkeläntie 83, Muurasjärvi (Pihtipudas)
Martti Mäkelä, puh. 040 705 8543

Kuka tilaa pitää?

Tuomelan tilaa Muurasjärvellä pitävät veljekset Jukka, Martti ja Markku Mäkelä. Tila on toiminut maatalousyhtymänä vuodesta 1990 lähtien ja luomuviljelyyn siirryttiin viisi vuotta sitten.

Mitä tila tuottaa luomuna?

Tuomelan tilalla tuotetaan luomumaitoa. Maito myydään Valiolle ja Liisankankaan tilajäätelölle. Tilalla tuotettu rehu käytetään oman karjan ruokintaan. Viljelyssä on nurmea, seoksena hernettä ja härkäpapua, ohraa, kauraa ja vehnää. Lisäksi viljelyssä on rehumaissia. Tila on tehnyt monimuotoisuuden ja maisemanhoitosopimuksia, joilla on ennallistettu vanhoja laidunalueita.

Mitä yleisö näkee ja kokee tilalla luonnon päivänä 25.8.2018?

Luonnon päivänä Tuomelan tilalla voi nähdä tilan pihapiirissä laiduntavia lehmiä ja vasikoita. Tilalla on myös harraste-eläiminä suomenhevonen, kaksi lammasta, kissoja sekä koira. Konehallissa voi myös tutustua maatilan koneisiin.

Mitä tilalla on myynnissä; onko kahviota?

Tilalla on kahvio, jossa on tarjolla Liisankankaan tilajäätelöä, Valion luomutuotteita, Makujen Taivas -yrityksen leipomotuotteita sekä kahvia ja mehua.

Ajo-ohje tilalle?

Tuomelan tila sijaitsee Pihtiputaalla Muurasjärven kylällä 30 km päässä Pihtiputaan ja 18 km päässä Reisjärven keskustasta. Tilan osoite on Mäkeläntie 83 ja Luonnon päivänä tilalle on opasteet Reisjärven tieltä (760).

Takaisin tilalistaan.