Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luomufoorumi 2019

13.3. klo 10.00 - 14.3. klo 15.30

Vuoden 2019 Luomufoormi pidetään Tampereella Ahlmanilla 13.-14.3.2019. Tapahtuma alkaa ruoka-alan asiantuntijoille ja ammattilaisille suunnatulla seminaarilla, jonka teemana on luomun kasvuloikka. Toinen päivä on suunnattu erityisesti hanketoimijoille ja se toteutetaan osin työpajatyöskentelynä.

13.3.2019 Luomun kasvuloikka –seminaari

10.00 Aamukahvi

11.00 Seminaarin avaus: Miksi luomu kannattaa tuplata, toimitusjohtaja Timo Jaakkola, Ahlman

11.15 Luomun kasvuskenaariot: tuloksia tuoreesta selvityksestä, tutkijat Anu Koivisto ja Kauko Koikkalainen, Luonnonvarakeskus

11.45 Miten luomun myynti tuplataan? kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK

12.15 Miten luomun vienti tuplataan? ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland/Food from Finland ja ylitarkastaja Saara Lönnroth, Ruokavirasto

13.00 Lounas (omakustanteinen)

14.00 Ammattikeittiöiden merkitys luomun tuplaamisessa, hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria ja ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti, Muuramen kunta

14.45 Miten luomun sadot tuplataan? luomuviljelijä Tapio Anttila, Tattarin tila

15.15 Miten luomuvalvonta tukee luomun kasvua? pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen, Ruokavirasto

15.45 Loppukeskustelu

16.15 Seminaarin päätöskahvi

Vaalipaneeli

17.00-18.30 Mikä on ruokapolitiikan painopiste seuraavalla hallituskaudella?
Paneelin vetää Simo Frangén, keskustelemassa mm. Pertti Hakanen (kesk), Satu Hassi (vihr) ja Arto Satonen (kok)

19.30 Hanketoimijoiden illallinen, Ravintola Tuhto, Tampere-talo (omakustanteinen)

14.3.2019 Työpaja

09.00 Osallistujien esittely

09.30 Mikä on luomun anti kestävälle ruuantuotannolle? Mitä tiedetään, mitä tutkitaan, missä ovat luomun keskeiset kehittämiskohteet? Keskustelua alustavat johtaja Sari Iivonen ja tutkimuspäällikkö Sari Autio, Luomuinstituutti

11.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 Uusi luomulainsäädäntö, mikä tulee muuttumaan? ylitarkastaja Sampsa Heinonen, Ruokavirasto

13.15 Hankekinkerit

  • Ruokasektorin koordinaatiohanke
    Mitä etuja on yhteistyöstä lähiruuan, luomun ja luonnontuotteiden kehittämisessä eri alueilla?
  • Luomubuumi
    Hanke tarjoaa tutkittua tietoa ja työkaluja suomalaisten luomuelintarvikkeiden tuotantoon ja markkinointiin.

15.30 Foorumi päättyy

Luomufoorumin järjestää Pro Luomu osana Ruokasektorin koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
13.3. klo 10.00
Loppuu:
14.3. klo 15.30
Tapahtuma Categories:
,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://proluomu.fi/luomufoorumi-2019/

Tapahtumapaikka

Ahlman
Hallilantie 24
Tampere, Suomi
+ Google Map

Järjestäjä

Ruokasektorin koordinaatiohanke
Kotisivu:
https://proluomu.fi/proluomu/hankkeet/ruokasektorin-koordinaatiohanke/