Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luomukotieläintuotannon vertaisryhmä Kaakkois-Suomessa

9.9.2014

| 80€

Lihakarjaa_limousineLuomukotieläintuotannon vertaisryhmä aloittaa toimintansa kesällä 2014 Kaakkois-Suomessa. Ryhmässä tapahtuva luomukotieläintuotannon valmennus on osa Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hankkeen toimintaa.

Vertaisryhmissä jaetaan tilojen käytännön kokemuksia, kuullaan vierailevia asiantuntijoita, tuetaan toisia itseopiskelussa, keskustellaan opitusta ja verkostoidutaan. Tavoitteena on oppia ajankohtaisia ja omalle tuotannolle oleellisia asioita yhdessä.

Ryhmään otetaan noin 5–12 tilaa. Ryhmät kokoontuvat erikseen sovittavina lähipäivinä ja verkkokokouksissa yhteensä 12 tunnin verran. Kukin ryhmä sopii itselleen parhaimman toimintatavan. Keskimäärin kokoontumisia on 4–6 kertaa vuoden loppuun mennessä, 2–4 tuntia kerrallaan. Kokoontumisten välillä opiskellaan itsenäisesti ja keskustellaan verkko-oppimisympäristössä.

Tapaamisissa on mukana ryhmän vetäjä, tekninen tuki sekä vierailevia luennoitsijoita aiheesta riippuen. Osallistujat voivat esittää toiveita vierailijoista ja tapaamisten teemoista. Vertaistoiminnan lopuksi sovitaan tapa, jolla ryhmä voi halutessaan jatkaa yhteydenpitoa.

Tavoite: Perehtyä kotieläinten hyvinvointiin, tuotantoympäristöön ja hoitotoimiin luomutuotannon näkökulmasta.Oppia kotieläintuotannon hyvistä käytännöistä toisten osallistujien, kurssivetäjän ja vierailevien luennoitsijoiden kanssa. Löytää tuottajia, joiden kanssa tehdä yhteistyötä.

Sisältö: Ryhmässä käsitellään nautojen, siipikarjan ja/tai lampaiden tuotantoa ilmoittautuneiden esittämien toiveiden mukaan. Tarvittaessa perustetaan useampi ryhmä eri tuotantosuunnille. Sisältöjä voivat olla esim. kotieläinten ravitsemus, hoitoympäristö ja hoito, hyvinvointi ja terveys tai tilojen välinen yhteistyö. Tarkempi sisältö sovitaan mukaan lähtevien ryhmäläisten kesken.

Kohderyhmä: Tavanomaiset tuottajat ja luomutuottajat. Myös tuottajiksi aikovista tai pienkanaloiden hoitajista voidaan muodostaa ryhmä.

Ajankohdat: Vertaisryhmän ensimmäinen lähitapaaminen järjestetään tiistaina 9.9.2014 Luumäellä. (Voit kommentoida tapaamisajan sopivuutta itsellesi ilmoittautumislomakkeella.) Ensimmäisessä tapaamisessa on aiheena luomukotieläintuotannon nykytilanne ja tulevaisuudennäkymät. Lisäksi sovitaan ryhmän toimintatavoista ja tulevista tapaamisajankohdista, jotka järjestetään loppuvuoden aikana lähitapaamisina ja verkkokokouksina.
Ryhmän toiminta jatkuu kahdessa eri ryhmässä:

Luomukotieläintuotannon vertaisryhmä maitotiloille

Luomukotieläintuotannon vertaisryhmä lammastiloille

Vertaisryhmän vetäjänä toimii projektisuunnittelija, agrologi Brita Suokas, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja/tai MMM Ulla Holma

Hinta: 80 euroa/henkilö/vertaisryhmä (arvonlisäveroton koulutus), sis. opetuksen ja todistuksen

Ilmoittautuminen: viimeistään 30.6.2014 –  https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50435/lomake.html

Järjestäjä: Helsingin yliopiston Ruralian-instituutin vetämä Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hanke
https://luomu.fi/tietopankki/kaakkois-suomen-luomuvalmennus/

Kaakkois-Suomen luomuvalmennus tukee vuoden 2014 ajan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson tuottajia sekä heitä tukevia henkilöitä, kuten neuvojia tai opettajia kehittämään osaamistaan luomun menetelmien käytössä. Valmennus koostuu koulutuspäivistä ja vertaisryhmistä sekä tarpeiden mukaan myös opintokäynneistä ja -matkoista sekä teemaseminaarista.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
9.9.2014
Hinta:
80€
Tapahtuma Categories:
, ,

Järjestäjä

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Puhelin:
044 3084569
Sähköposti:
riitta.kaipainen@helsinki.fi