Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luomullako etumatkaa Etelä-Savolle? -seminaari

9.2.2015

| -

Miten luomua on kehitetty ja miten luomua on syytä kehittää Etelä-Savossa? Miten luomun kehittämistavoitteet 20 % luomua vuonna 2020 saavutetaan Etelä-Savossa?

Luomullako etumatkaa Etelä-Savolle-seminaarissa ma 9.2.2015 esitellään hankkeiden aikaansaannoksia ja valotetaan luomualan kehittämisen tulevaisuutta Etelä-Savossa.

Seminaarin paneelikeskustelussa yleisö voi haastaa luomualan asiantuntijoita ja yrittäjiä luomun kehittämisestä.

Tilaisuus on tarkoitettu koko elintarvikeketjulle sidosryhmineen.

Aika: ma 9.2.2015 klo 9-14.30

Paikka:  Kenkävero, Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli

Kohderyhmä: Kaikki luomualan toimijat ja sidosryhmien edustajat

Ohjelma

9.00 Kahvi

9.30−12.00 Puheenjohtaja: Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Etelä-Savon Maakuntaliitto

9.30               Avaus, Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

9.40               Paikallista luomua kuluttajille – ketjukokeiluja Etelä-Savossa
Pirjo Siiskonen, johtaja, Luomuinstituutti

10.00             Tietoa luomusta maakuntaan ja maailmalle
Heli Peltola, viestintäsuunnittelija, Luomuinstituutti

10.15             Viljelijöiden osaamisen kehittäminen
Jukka Rajala, erikoissuunnittelija, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

10.45             Arvoketju ja luomuyrittäjyyden kehittäminen
Markku Virtanen, tutkimusjohtaja/ Sinikka Mynttinen, projektiasiantuntija, Aalto-yliopiston Pienyrityskeskus

11.15             Ruokaväärennökset ja luomun luotettavuus?
Marjo Särkkä-Tirkkonen, erikoissuunnittelija, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti                   

11.25             Kommenttipuheenvuoro, Juha Paajanen
johtokunnan puheenjohtaja MTK Etelä-Savo

11.30−12.00  Keskustelua

12.00−12.45  Lounas

12.45−14.00 Paneelikeskustelu: Miten luomulla etumatkaa Etelä-Savolle?

Puheenjohtaja: Tutkimuskoordinaattori Jaakko Nuutila, Luomuinstituutti

Paneelin jäsenet:
Kansanedustaja, puheenjohtaja Jari Leppä, Eduskunnan Maatalousvaliokunta
Yksikön päällikkö Maija Puurunen, ELY-keskus
Palvelu- ja kehityspäällikkö Pekka Häkkinen, ProAgria Etelä-Savo
Yrittäjä Anttu Rautio, Siiskosen leipomo
Vihannesviljelijä Antti Vauhkonen, Haukivuori
Lihantuottaja, yrittäjä Esko Rissanen, Hyvätuuli Highland, Jäppilä
PT-myyntipäällikkö Jari Liimatainen, Prisma Mikkeli

14.00−14.30  Kahvit

14.30             Tilaisuus päättyy

Tulostettava Esite ja ohjelma Luomullako etumatkaa Etelä-Savolle seminaari 9 2 2015

Hinta:  Seminaari on maksuton

Ilmoittautuminen: viimeistään to 29.1.2015 https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/57198/lomake.html Ilmoittautumisaika on päättynyt!
tai Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210

Lisätietoja:
Jukka Rajala  jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210
Heli Peltola, heli.peltola@helsinki.fi , puh  044 590 6834
Järjestäjät: Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Luomuinstituutin vakiinnuttaminen-, Luomulla etumatkaa Etelä-Savolle- ja Authentic Food-hankkeet.

Luomuinstituutin vakiinnuttaminen-hanke
http://luomuinstituutti.fi/kehittamistoiminta/
Luomulla etumatkaa Etelä-Savolle valmennus-hanke
https://luomu.fi/tietopankki/luomulla-etumatkaa-etela-savolle-valmennusohjelma/
Authentic Food -hanke
http://www.helsinki.fi/ruralia/projekti_luomut.asp?projektinro=4770083

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
9.2.2015
Hinta:
-
Tapahtuma Categories:
, , , , ,

Tapahtumapaikka

Kenkävero
Pursialankatu 6
Mikkeli, 50100
+ Google Map

Järjestäjä

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Puhelin:
044 3084569
Sähköposti:
riitta.kaipainen@helsinki.fi