Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luomuseminaari Muuruvedellä

4.2.2016

| Vapaa

Savo-Karjalan luomuyhdistys järjestää luomuseminaarin torstaina 4.2. klo 9.30 alkaen Savon ammatti- ja aikuisopiston Muuruveden yksikössä (Hietapohjantie 926, MUURUVESI).

Pro-Agria Pohjois-Savon puutarha-asiantuntija Liisa Pietikäinen kertoo luennossaan mm. perusneuvoja siitä,  kuinka aloittaa puutarhakasvien ja -vihannesten viljely. Vahvalla neuvontakokemuksellaan hän osaa opastaa myös  kokeneempia viljelijöitä sekä tavanomaisia tuottajia luomun saloihin.

Pro-Agria Pohjois-Karjalan luomuasiantuntija Tero Tolvanen on myös itse marjanviljelijä. Hänet palkittiin juuri Luomupäivillä Valtakunnallisella ”Vuoden luomutuottaja” -palkinnolla. Tero lupaa kertoa omia kokemuksiaan etenkin mansikan ja herukan luonnonmukaisesta viljelystä ja markkinoinnista sekä omien taimien tuottamisesta.

Iltapäivän ”päätähti” on tekniikan tohtori, MMM, luomuviljelijä Tuomas Mattila Lohjalta. Hänellä on paitsi monipuolinen koulutus ja erilaisten luomukasvien tuotantoa myös laaja ja jatkuvasti kehittyvä tietämys maaperästä. Miten saataisiin pelto tuottavaan kuntoon? Miten hiiltä lisää maaperään? Mitä keinoja käyttämällä ilmavuutta lisää? Tuomas itse mainitsee tilansa nettisivuilla kaksi tärkeää asiaa: maan rakenteen korjaaminen ja hiilen sidonta sekä systeemiälykäs viljelytekniikka. Vaikka kyseessä on vaikeita asioita, Tuomas osaa kertoa ne ymmärrettävästi ja hauskasti. Lisäksi hän on itse testannut ja tehnyt kokeita omalla tilallaan. Tästä luennosta tulevat hyötymään kaikki viljelijät!

Ilmoittautumiset 31.01.2016 mennessä: Tarja Musikka, puh. 040 735 6336 tai tarja.musikka@gmail.com

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
4.2.2016
Hinta:
Vapaa
Tapahtuma Categories:
, ,
Kotisivu:
http://www.savokarjalanluomu.fi

Tapahtumapaikka

Savon ammatti- ja aikuisopisto, Muuruveden yksikkö
Hietapohjantie 926
Muuruvesi, Suomi
+ Google Map

Järjestäjä

Savo-Karjalan luomuyhdistys ry
Puhelin:
040 735 6336
Sähköposti:
tarja.musikka@gmail.com