Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maa ja ravinteet: Kemiallisen viljavuuden hoito

26.1.2015

| 50€

Viljavuusnäytteen ottoRavinnetalouden hallinta on merkittävä viljelyn haaste. Pyrkimys vähentää riippuvuutta tilan ulkopuolisista ravinnelähteistä on perusteltua sekä omavaraisuuden lisäyksen että ympäristön kannalta.

Voiko peltoja ylikalkita? Mitä siitä seuraa? Miten maan rakenne vaikuttaa ravinteiden hyväksikäyttöön? Miten maan ravinteiden varastointikyky vaikuttaa viljavuuteen? Mikä merkitystä on ravinteiden tasapainoisilla suhteilla? Milloin tarvitaan rikkilannoitusta? Miten tasapainottaa maan eri ominaisuuksia ja saada maan ravinnevarastot paremmin hyötykäyttöön? Aihepiiriä käsittelevä kurssi pidetään Mikkelissä ma 26.1.2015.

Aika: Maanantai 26.1.2015, klo 9.00 – 16.00

Paikka: Aalto-yliopiston Pienyrityskeskus, luokka 1030, 1. krs, Lönnrotinkatu 7, Mikkeli. Järjestäjä: HY/Ruralia-instituutti, Mikkeli.

Kohderyhmä: Monipuolisesta viljavuustutkimuksesta ja peltojen viljavuuden parantamisesta syvällisemmin kiinnostuneet tavanomaiset ja luomuviljelijät ensisijaisesti Etelä-Savossa ja Kaakkois-Suomessa. Kurssi soveltuu kaikkien tuotantosuuntien edustajille syventäväksi kurssiksi.

Tavoite: Perehdyttää laajan viljavuustutkimuksen (perustutkimus, hivenravinteet, ravinnesuhteet, maan ravinteiden varastointikyky, maan hiilipitoisuus) tulkintaan ja monipuoliseen hyväksikäyttöön sekä lannoitussuunnitteluun.

.
Pääsisällöt:

  • Viljavuustutkimuksen tekeminen ja tulkinta sekä hyödyntäminen lannoitussuunnitteluss
  • Kasvianalyysin tekeminen ja tulkinta sekä hyödyntäminen lannoitussuunnittelussa
  • Pää- ja hivenravinteiden puutosoireet kasveissa
  • Maan kyky varastoida ravinteita ja tasapainoiset ravinnesuhteet.
  • Lannoitussuunnittelu, lannoitteet ja maanparannusaineet luomuviljelyssä

Kouluttaja: Luomuviljelijä TkT Tuomas Mattila.

Hinta: 50 €/osallistuja (koulutus on arvonlisäveroton) sisältäen lähipäivien opetuksen ja materiaalit. Ruokailut ja kahvit omakustanteiset.

Lisätietoja: Kurssin johtaja Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210

Ilmoittautuminen: viimeistään 19.1.2015   https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/56647/lomake.html        tai Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210

.
Järjestäjät: Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Luomulla etumatkaa Etelä-Savolle ja Kaakkois-Suomen luomuvalmennus- sekä MTT:n Ekokas-hankkeet yhteistyössä ProAgria Etelä-Savon kanssa.
https://luomu.fi/tietopankki/luomulla-etumatkaa-etela-savolle-valmennusohjelma/
https://luomu.fi/tietopankki/kaakkois-suomen-luomuvalmennus/
http://www.mtt.fi/ekokas

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
26.1.2015
Hinta:
50€
Tapahtuma Categories:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
Mikkeli, 50100 Finland
+ Google Map

Järjestäjä

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Puhelin:
044 3084569
Sähköposti:
riitta.kaipainen@helsinki.fi