Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maan kasvukunto vertaisryhmä Kaakkois-Suomessa

21.7.2014

| 100€

Maan kuntoMaan kasvukunto vertaisryhmä aloittaa toimintansa kesällä 2014 Kaakkois-Suomessa. Ryhmässä tapahtuva luomuviljelyn valmennus on osa Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hankkeen toimintaa.

Vertaisryhmissä jaetaan tilojen käytännön kokemuksia, kuullaan vierailevia asiantuntijoita, tuetaan toisia itseopiskelussa, keskustellaan opitusta ja verkostoidutaan. Tavoitteena on oppia ajankohtaisia ja omalle tuotannolle oleellisia asioita yhdessä.

Ryhmään otetaan noin 8–12 tilaa. Ryhmät kokoontuvat erikseen sovittavina lähipäivinä ja verkkokokouksissa. Kukin ryhmä sopii itselleen parhaimman toimintatavan. Keskimäärin kokoontumisia on 6 kertaa vuoden loppuun mennessä, 2–6 tuntia kerrallaan. Kokoontumisten välillä opiskellaan itsenäisesti ja keskustellaan verkko-oppimisympäristössä.

Tapaamisissa on mukana ryhmän vetäjä, sekä vierailevia luennoitsijoita aiheesta riippuen. Vertaistoiminnan lopuksi sovitaan tapa, jolla ryhmä voi halutessaan jatkaa yhteydenpitoa.

Tavoite: Perehtyä erityisesti viljavuustutkimuksen tulkintaan sekä maan biologisten, fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksien huomiointiin viljelyssä. Oppia niin kurssin opettajilta kuin toisten tuottajien kokemuksista. Tutustua itsenäisesti oppimateriaaliin ja jakaa oppimaansa. Verkostoitua.

Kohderyhmä: Peltokasvi- ja puutarhatuottajat Kaakkois-Suomessa. Tavanomaiset tuottajat, jotka ovat kiinnostuneita luonnonmukaisen tuotannon menetelmistä. Luomutuottajat.

Ajankohdat: Vertaisryhmä kokoontuu ensimmäiseen lähitapaamiseen heinäkuussa ma  21.7.2014. Päivän aikana tutustutaan mukaan tulevilla tiloilla erilaisiin peltolohkoihin ja niiden ominaisuuksiin tehden havaintoja kasvustoista ja maasta (lapiodiagnoosi). Lisäksi sovitaan ryhmän toimintatavoista ja tulevista tapaamisajankohdista, jotka järjestetään loppuvuoden aikana lähitapaamisina ja verkkokokouksina.

Vertaisryhmän vetäjänä toimii erikoissuunnittelija, agronomi Jukka Rajala, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Pääopettajana toimii luomuviljelijä TT Tuomas Mattila.

Hinta: 80 euroa/henkilö/vertaisryhmä (arvonlisäveroton koulutus), sis. opetuksen ja todistuksen.

Ilmoittautuminen: viimeistään 30.6.2014: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50435/lomake.html

Järjestäjä: Helsingin yliopiston Ruralian-instituutin vetämä Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hanke
https://luomu.fi/tietopankki/kaakkois-suomen-luomuvalmennus/

Kaakkois-Suomen luomuvalmennus tukee vuoden 2014 ajan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson tuottajia sekä heitä tukevia henkilöitä, kuten neuvojia tai opettajia kehittämään osaamistaan luomun menetelmien käytössä. Valmennus koostuu koulutuspäivistä ja vertaisryhmistä sekä tarpeiden mukaan myös opintokäynneistä ja -matkoista sekä teemaseminaarista.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
21.7.2014
Hinta:
100€
Tapahtuma Categories:
, ,

Järjestäjä

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Puhelin:
044 3084569
Sähköposti:
riitta.kaipainen@helsinki.fi