Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maan rakenne ja ravinnetasapaino kasvukunnon avaimina 10.2.2016

10.2.2016

| 50eur

Maan rakenne ja siihen vaikuttaminen ovat ensimmäisen OSMO-koulutuspäivän aiheina Aurassa keskiviikkona 10.2.2016. Päivän aikana pureudutaan tiivistymiseen ja sen ehkäisemiseen, sekä kalkituksen ja maanparannuksen vaikutuksiin maan rakenteeseen sekä hivenlannoitukseen. Rengastus, kalkitus ja koneketjujen uudelleensuunnittelu ovat toimenpiteitä, joita on hyvä miettiä, kun harkitsee ensi kasvukauden investointeja.

Talvella on hyvä aika suunnitella muutoksia tulevalle kaudelle. Viime kasvukausi toi hyvin esiin maan rakenteen ongelmat, mutta mitä niille voi tehdä? Mitkä koneet muokkausketjussa aiheuttavat suurimmat tiivistymisriskit ja miten riskejä voi vähentää? Miten kalkitus vaikuttaa maan murustuvuuteen ja vedenläpäisykykyyn? Miten eri maalajit ovat herkkiä tiivistymiselle ja tiivistymisen ongelmille? Miten maan multavuutta voi nostaa ja miten se vaikuttaa ravinnehuoltoon ja tiivistymisherkkyyteen? Näihin ja muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin haetaan vastauksia OSMO-hankkeen ensimmäisessä kurssipäivässä Varsinais-Suomessa.

Aika: Keskiviikko 10.2.2016, klo 9.00 – 16.00
Paikka: Aurasali, Urpontie 2, 21380 Aura

Kohderyhmä: Viljelijät, jotka ovat kiinnostuneita peltojen kasvukunnon parantamisesta ja resurssitehokkaasta maan hoidosta.

Kellervä oras 1Tavoite: Perehdyttää maan kasvukunnon ja erityisesti rakenteen tunnistamiseen ja tiivistymisen ehkäisyyn sekä maan ravinteiden varastointikyvyn ja tasapainoisten ravinnesuhteiden merkitykseen.

Pääsisällöt:

  • Maan rakenteen merkitys, rakenneongelmat ja niiden tunnistaminen
  • Rengastus ja konevalinnat tiivistymisen ehkäisyssä
  • Viljavuustutkimuksen tekeminen ja hyödyntäminen
  • Ongelmalohkojen kalkitus ja maanparannus

Kouluttajat: Tutkija-viljelijä TkT Tuomas Mattila ja muut asiantuntijat.

Hinta: 50 €/osallistuja (koulutus on arvonlisäveroton) sisältäen opetuksen ja materiaalit. Ruokailut ja kahvit omakustanteiset.

Lisätietoja: Kurssin johtaja Jukka Rajala jukka.rajala@helsinki.fi, puh. 044 303 2210

Ilmoittautuminen: viimeistään ti 2.2.2016  Tällä lomakkeella 

Järjestäjät:
OSMO – Osaamista ja työkaluja resurssitehokkaaseen maan kasvukunnon hoitoon yhteistyöllä –hanke, jota toteuttavat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja ProAgria Länsi-Suomi sekä BSAG ja Järki-hanke.

Alakuvanauha 1 OSMO

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
10.2.2016
Hinta:
50eur
Tapahtuma Categories:
, , ,
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Aurasali
Urpontie 2
Aura, 21380 Suomi
+ Google Map

Järjestäjä

Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja ProAgria Länsi-Suomi