Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Puutarhatuotannon vertaisryhmä Kaakkois-Suomessa

1.9.2014

| 80€

IMG_2693 – KopioPuutarhatuotannon vertaisryhmä aloittaa toimintansa kesällä 2014 Kaakkois-Suomessa. Ryhmässä tapahtuva luomupuutarhatuotannon valmennus on osa Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hankkeen toimintaa.

Vertaisryhmissä jaetaan tilojen käytännön kokemuksia, kuullaan vierailevia asiantuntijoita, tuetaan toisia itseopiskelussa, keskustellaan opitusta ja verkostoidutaan. Tavoitteena on oppia ajankohtaisia ja omalle tuotannolle oleellisia asioita yhdessä.

Ryhmään otetaan noin 5–12 tilaa. Ryhmät kokoontuvat erikseen sovittavina lähipäivinä ja verkkokokouksissa yhteensä 12 tunnin verran. Kukin ryhmä sopii itselleen parhaimman toimintatavan. Keskimäärin kokoontumisia on 4–6 kertaa vuoden loppuun mennessä, 2–4 tuntia kerrallaan. Kokoontumisten välillä opiskellaan itsenäisesti ja keskustellaan verkko-oppimisympäristössä.

Tapaamisissa on mukana ryhmän vetäjä, tekninen tuki sekä vierailevia luennoitsijoita aiheesta riippuen. Osallistujat voivat esittää toiveita vierailijoista ja tapaamisten teemoista. Vertaistoiminnan lopuksi sovitaan tapa, jolla ryhmä voi IMG_2693 – Kopiohalutessaan jatkaa yhteydenpitoa.

Tavoite: Perehtyä puutarhatuotantoon luomun näkökulmasta. Jakaa kokemuksia ja oppia puutarhatuotannon hyvistä käytännöistä toisten osallistujien, kurssinvetäjän ja vierailevien luennoitsijoiden kanssa. Tutustua itsenäisesti oppimateriaaliin ja jakaa oppimaansa. Pohtia omia tavoitteita puutarhatuotantoon liittyen. Verkostoitua.

Sisältö: Ryhmässä käsitellään vihannesten ja/tai marjojen tuotantoa. Tarvittaessa perustetaan kaksi eri ryhmää. Aiheina ovat esimerkiksi maan kasvukunto, ravinnehuolto, viljelykierto, kasvinsuojelu, lajikkeet ja yhteistyö. Tarkempi sisältö sovitaan ryhmäläisten kesken.

Kohderyhmä: Tavanomaiset tuottajat, jotka ovat kiinnostuneita luomutuotannon menetelmistä. Luomutuottajat. Puutarhatuotantoa harkitsevat.

Ajankohdat: Vertaisryhmän ensimmäinen lähitapaaminen järjestetään 1.9.2014. Voit vaikuttaa aloitusajankohdan päivämäärään ilmoittamalla toiveesi ilmoittautumislomakkeella. Ensimmäisessä tapaamisessa keskustellaan maan kasvukunnosta. Lisäksi sovitaan ryhmän toimintatavoista ja tulevista tapaamisajankohdista, jotka järjestetään loppuvuoden aikana lähitapaamisina ja verkkokokouksina.

Vertaisryhmän vetäjänä toimii koulutussuunnittelija, MMM Ritva Mynttinen, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Ryhmässä vierailee useita luennoitsijoita.

Hinta: 80 euroa/henkilö/vertaisryhmä (arvonlisäveroton koulutus), sis. opetuksen ja todistuksen.

Ilmoittautuminen viimeistään 30.6.2014:https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50435/lomake.html

Järjestäjä: Helsingin yliopiston Ruralian-instituutin vetämä Kaakkois-Suomen luomuvalmennus-hanke
https://luomu.fi/tietopankki/kaakkois-suomen-luomuvalmennus/

Kaakkois-Suomen luomuvalmennus tukee vuoden 2014 ajan Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson tuottajia sekä heitä tukevia henkilöitä, kuten neuvojia tai opettajia kehittämään osaamistaan luomun menetelmien käytössä. Valmennus koostuu koulutuspäivistä ja vertaisryhmistä sekä tarpeiden mukaan myös opintokäynneistä ja -matkoista sekä teemaseminaarista.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
1.9.2014
Hinta:
80€
Tapahtuma Categories:
, ,

Järjestäjä

Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Puhelin:
044 3084569
Sähköposti:
riitta.kaipainen@helsinki.fi