Luokka: Jatkojalostusuutiset

Luomujatkojalostuskonferenssi 2012, Frankfurt: Teema kestävyys

 Eurooppalaisia luomujatkojalostuksen kanssa toimivia tahoja kokoontui 2012 marraskuussa Frankfurtiin jo toisen kerran järjestettyyn Luomujatkojalostuksen konferenssiin. Yhtenä teemana ja työpajan aiheena konferenssissa oli kestävä kehitys.

Kestävän kehityksen työpajassa haettiin näkemyksiä IFOAM EU-ryhmän esitykseen lainmuutoksesta. Siinä on päädytty esittämään, että luomujatkojalostajilta ja -kaupalta vaadittaisiin kuulumista sopivan ympäristöjärjestelmän piiriin. (lisää…)

Luomujatkojalostuskonferenssi 2012, Frankfurt: Teema laatu

Kahl 1 – NelioMarraskuussa 2012 IFOAM EU-ryhmän järjestämässä luomujatkojalostuksen konferenssissa yhtenä teemana ja työpajan aiheena oli laatu. Luomumarkkinan kasvu ja laajeneminen erityisesti yhä jalostetumpien elintarvikkeiden tuotantoon on aiheuttanut tarvetta alan omalle laadun pohdinnalle. Haasteena on tuottaa luomun periaatteiden mukaisia elintarvikkeita, jotka on jalostettu mahdollisimman hyvin tuotteen omat ominaisuudet säilyttäen ja niitä jopa parantaen ja käyttäen mahdollisimman vähän lisäaineita, mutta kuitenkin tyydyttäen kuluttajien tarpeita turvallisiin ja helppokäyttöisiin tuotteisiin. (lisää…)

Luomujatkojalostuskonferenssi 2012, Frankfurt: Teema yhtenäisyys

Frankfurtissa järjestettiin Luomujatkojalostuksen konferenssi marraskuussa 2012. Yhdeksi teemaksi ja työpajan aiheeksi oli nostettu luomualan yhtenäisyys ja sitä kautta uskottavuus, joka on merkittävä ja viime aikoina paljon huomiota alalla herättänyt aihe. Luomun uskottavuutta ja yhtenäisyyttä käsitellyt työpaja keskittyi luomuvalvontaan, torjunta-aineiden analysointiin ja hankinnan luotettavuuden varmistamiseen. (lisää…)

Mentoreita vauhdittamaan luomuyritysten kehittämistä

LuomulihavalmisteitaEtelä-Savon luomuyrityksiä vauhditetaan uusien tuotteiden ja palvelumallien kehittämiseen uudentyyppisellä mentoriohjelmalla. Käytännössä luomuyrityksen on mahdollista saada käyttöönsä kaksi tai kolmekin kokenutta mentoria, joille yrittäjä esittelee ideoitaan ja ellei hänellä niitä ole, mentori auttaa kyselemällä ideoiden muodostumista. Mentori keskustelee, mutta yrittäjä tekee valinnat ja asettaa tavoitteet. (lisää…)

Sertifioitu luonnonkosmetiikka marssii esiin

Aitous, luonnollisuus ja kemikaalikuorman vähentäminen on ollut vallalla keskusteluissa pitkään. Markkinointilupausten viidakossa sertifioidusta luonnonkosmetiikkatuotteesta kertova logo on helpottanut monen ainesosaluetteloa lukevan kuluttajan valintaa. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa on yhä laajemmin saatavilla vähittäiskaupoista, tavarataloista sekä luonnonkosmetiikkaan erikoistuneista hoitoloista. (lisää…)

Luomujatkojalostuksen tietopaketti yksissä kansissa

Mitä jokaisen luomuraaka-aineita jalostavan tulisi tietää? Mistä apua luomujatkojalostuksessa vastaan tuleviin haasteisiin?

Näihin ja moniin muihin luomutuotteiden parissa toimiville eteen tuleviin kysymyksiin vastaa Luomujatkojalostajan opas. Kurmakka – Organic Food Oy ja Laurea ammattikorkeakoulu ovat yhteistyössä koonneet luomujatkojalostajille kattavan tietopaketin. (lisää…)

Seminaari luomun luotettavuuden takaamisesta

Hollannin Amersfoortissa järjestettiin 3.10.2012 seminaari teemalla ”Organic Integrity”Järjestäjinä toimivat Hollanin luomuvalmistajien yhdistys VBP ja AFI eli Anti Fraud Initiative. Seminaari pureutui suoraan luomun luotettavuuden ja uskottavuuden ytimeen. Suomalaisessakin luomukeskustelussa sivutaan usein luomun luotettavuuteen liittyviä ongelmia varsinkin tuontituotteiden osalta. Mitä kauempaa luomutuote tulee, sitä suurempi on epäilys, voiko tuote oikeasti olla luomua. Varsinaista asiapohjaa epäilyillä ei useinkaan ole vaan keskustelu tuntuu ikävällä tavalla perustuvan ”siellä” olevien toimijoiden luotettavuuden  kyseenalaistamiseen. (lisää…)

Luomuliitto.fi ja muita uudistuneita luomusivustoja

Luomuliitto.fi, portaatluomuun.fi ja aitojamakuja.fi-sivustot ovat uudistuneet. Luomu.fi-sivustolta löytyy perustieto luomusta.

Mistä voin ostaa luomua? Mitä luomu-uutuuksia on? Uudistunut luomuliitto.fi kertoo kuluttajille vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Portaat luomuun –sivustolta löytyy tietoa ruokapalveluista ja ravintoloista, jotka käyttävät luomuraaka-aineita. Mitä korkeammalla portaalla ravintola on, sitä enemmän luomuraaka-aineita käytetään. (lisää…)

Luomuviikko: Meidän luomu

Lokakuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.10. on Luomuviikko. Tuottajat, yritykset, opiskelijat, koulut ja yhdistykset nostavat monenlaisissa tapahtumissa luomua esille ympäri Suomea. Yhteistyöhön on kutsunut Luomuliitto.

Viikon teema on Meidän luomu. Sillä halutaan sanoa, että suomalaiset ovat ottaneet luomun omakseen – ei tarvitse olla mikään erityinen päivä, jotta voi valita luomutuotteen. Luomu on osa arkea. (lisää…)