Asiasanat: jalostus

Luomumarkkinoiden strategiset tavoitteet 2007-2015

Luomumarkkinoiden strategiset tavoitteet 2007-2015

Luomuala on laatinut yhteisen strategian vuosille 2007–2015. Strategian mukaan Luomu palvelee kuluttajien hyvinvointia sekä edistää kestävää tuotantoa ja kulutusta elintarviketaloudessa.
Visiona on, että vuonna 2015 Suomi on Euroopan kärkimaita luomutuotannossa ja kulutuksessa. Tuotevalikoima vastaa kuluttajan hyvinvoinnin ja modernin elämänrytmin tarpeisiin. (lisää…)

Juvan Luomu Oy:n luomuraakamaidon saanti turvattava

Juvan kunta vetoaa kilpailuviranomaisiin, että ne huolehtisivat Juvan Luomu Oy:n luomuraakamaidon saannista ja velvoittaisivat Valion toimittamaan luomuraakamaitoa yhtiön tarvitseman määrän ja näin turvaamaan yhtiön toiminta- ja kehittämisedellytykset. (lisää…)

Mistä ruoka tulee -multimediamateriaali ruuantuotannon kestävyydestä

Ruuan tie pellolta pöytään vaikuttaa paljon elämäämme ja ympäristöömme. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on julkaissut Mistä ruoka tulee –verkkosivut, joiden avulla aiheen niin paikallisista kuin maailmanlaajuisistakin ulottuvuuksista saa kiinni hauskasti ja monipuolisesti. Yleisempää elintarviketuotantoa ja kestävää kehitystä koskevaa asiaa löytyy ”Ruoka ja kestävyys” –osasta. Kansainvälistä tutkimustietoa on koottu helppotajuisiksi ja napakoiksi artikkeleiksi. Lisäksi on haastateltu asiantuntijoita Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kalliosta agroekologian professori Juha Heleniukseen.

(lisää…)

Luomumaito voidaan erottaa tavanomaisesta testillä

Luomumaito pystytään nyt erottamaan tavanomaisesta maidosta kaupasta otetuista näytteistä. Menetelmän ovat kehittäneet saksalaistutkijat.

Tutkijat kehittivät menetelmän, jossa analysoidaan maidon eri osia, jotka eroavat luomussa selvästi tavanomaisesta, kertoo Joachim Molkentin Kansalliselta ravitsemuksen ja elintarvikkeiden tutkimuslaitokselta. Tutkittavina oli mm eri hiili-isotooppien suhteet; alfa-3-linoleenihapon ja linolihappojen määrät. (lisää…)