Luomuvalmisruokien valmistus laajenee

Luomuvalmisruokien valmistus on laajenemassa merkittävästi Suomessa. Luomuvalmisruokia valmistavan yrityksen uusien toimitilojen vihkiäisjuhlassa Juvalla korostettiin Luomu- ja lähiruuan yhteistyön tiivistämien tärkeyttä. Laadukkaat suomalaiset raaka-aineet tulee voida käyttää lähellä alkutuotantoa, sanoi juhlapuheessaan elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Luomuvalmisruokien valmistamiseen kannattaa erikoistua. Laadukkaiden ja tuoreiden raaka-aineiden merkitys korostuu luomutuotteiden jalostuksessa. Markkinoille on tulossa lisää  tuoteperheitä, joissa luomuvaihtoehdot tulevat tarjolle  kuluttajapakattuina.

Luomuvalmisruokien valmistuksessa aoitaan kaksinkertaistaa liikevaihto parin seuraavan vuoden aikana. Samalla raaka-aineostot tulevat kasvamaan kaksinkertaisiksi. Luomuvalmisruokien valmistus on merkittävä työllistäjä. Esimerkiksi Juvalla luomuvalmisruokia valmistaa 22 henkilöä.

Juvan kunta kunnosti aiemmin kalkkunateurastamon käytössä olleen 2200 neliömetrin suuruisen hallin ruokatehtaan käyttöön.

Teksti: Jukka Rajala