Lähiruokaseminaari eduskunnassa 29.9.2009

Kaksi kolmasosaa maailman väestöstä elää jo nyt vesipulassa ja ilmaston muutoksen on ennustettu huonontavan tilannetta entisestään. Millaisia vaikutuksia tällä on suurkeittiöiden toimintaan ja millaisiin haasteisiin keittiöissä on syytä varautua tulevaisuudessa? Näin kysytään Eduskunnassa pidettävässä Lähiruokaseminaarissa 29.9.2009.

Seminaarin järjestäjät Savon ammatti- ja aikuisopiston EkoCentria, Maa- ja metsätalousministeriö ja MTK keskusliitto.

Maailmanlaajuisen näkemyksen veden merkityksestä kestävälle ruuantuotannolle seminaariin tuo BPW Internationalin puheenjohtaja Boleslawa M. Witmer. Carolas Ekon perustaja ja aktiivi Carola Magnusson Ruotsista kertoo suurkeittiön roolista ja mahdollisuuksista kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa.

Kotimaisia käytännön esimerkkejä tulevat kertomaan ruokapalvelupäällikkö Pirjo Rannikko Nokian kaupungista ja projektipäällikkö Markku Tuomainen Fish Innovation Centrestä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii MTK:n ruokakulttuuriasiamies, keittiömestari Jaakko Nuutila.

Maksuton seminaari on tarkoitettu Valtiohallinnon edustajille, julkisen sektorin päättäjille ja kehittäjille, lähiruuan menekinedistäjille, ruokapalveluvastaaville ja muille aiheesta kiinnostuneille.

www.ekocentria.fi

28.8.2009 Teksti: Jukka Rajala