Luomuelintarvikkeiden valvonta ja säädökset -opetuspaketti julkaistu

Luomuelintarvikkeiden valmistukseen perehtynyt neuvoja Leena Torssonen selvittää oheisessa haastattelussa, mitä elintarvikkeiden valmistajan tulee ottaa huomioon, kun hän ryhtyy valmistamaan luomutuotteita.
Multimediaesityksen on tuottanut Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti.Luomuelintarvikkeiden valvonta ja säädökset
Osa 1
Kuinka luomuelintarvikkeiden valvonta on organisoitu
Milloin elintarvikkeiden valmistajan tulee olla yhteydessä viranomaisiin
Mitä vaatimuksia luomusäädökset asettavat yrittäjälle kirjanpidon osalta
Mitä tarkastuksia valvontaan liittyy
Kuuluvatko kaupat valvontaan
http://128.214.67.123/ruralia/koulutus/eco/
TorssonenI/TorssonenI.html

Osa 2
Luomusäädösten vaikutukset elintarvike tuotantoon
Miten luomusäädökset vaikuttavat tuotesuunnitteluun
Miten luomusäädökset vaikuttavat pakkaamiseen
Kuinka luomussa säädellään valmistuksessa käytettäviä aineita
Voivatko luonnosta saadut tuotteet olla luomutuotteita
Millaisia merkintöjä Pakkaus ja merkinnät
Mitä merkkejä ja merkintöjä pitää ja saa käyttää luomutuotteissa
http://128.214.67.123/ruralia/koulutus/eco/
TorssonenII/TorssonenII.html

30.1.2009 Teksti: Jukka Rajala