Luomukasvikset ravinteikkaampia, osoittaa yhteenvetotutkimus

Luomuvihannekset ja –hedelmät sisältävät enemmän vitamiineja, kivennäisiä ja terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja kuin tavanomaisesti viljellyt kasvikset, osoittaa yli 100 tieteellistä tutkimuksesta tehty yhteenveto.

Uusi raportti, jonka ovat tehneet Organic Centerin tutkijat selvitti perusteellisesti eri tutkimuksissa käytetyt tutkimusmenetelmät. Keskimäärin kuudessa tapauksessa kymmenestä luomukasviksissa oli tavanomaista enemmän ravinteita.

Luomukasviksissa oli myös yleensä enemmän antioksidantteja ja polyfenoleja, aineita, jotka ovat terveydelle hyödyllisiä ja joita voi ruokavalioissa usein olla niukalti.

Tavanomaisissa tuotteissa oli enemmän kaliumia, fosforia ja kokonaisvalkuaista, joista ei yleensä ole puutetta.

Lähde:
Benbrook, C. ym. 2008. New Evidence Confirms the Nutritional Superiority of Plant-Based Organic Foods. Organic Center, 53 page

http://www.organic-center.org/pfdown.php?download=reportfiles/NutrientContentReport.pdf

Teksti: Jukka Rajala