Luomuliitto.fi ja muita uudistuneita luomusivustoja

Luomuliitto.fi, portaatluomuun.fi ja aitojamakuja.fi-sivustot ovat uudistuneet. Luomu.fi-sivustolta löytyy perustieto luomusta.

Mistä voin ostaa luomua? Mitä luomu-uutuuksia on? Uudistunut luomuliitto.fi kertoo kuluttajille vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Portaat luomuun –sivustolta löytyy tietoa ruokapalveluista ja ravintoloista, jotka käyttävät luomuraaka-aineita. Mitä korkeammalla portaalla ravintola on, sitä enemmän luomuraaka-aineita käytetään.

Aitoja makuja –sivustolta löytyy pienyrityksiä. Luomua myyviä yrityksiä voi hakea hakukoneen avulla joko tuoteryhmittäin tai karttapalvelusta. Uusina alasivuina sivustolle on lisätty ammattilaiset ja ruokamatkailu. Ammattilaissivuille on kerätty tietoa liittyen ruokapalveluihin ja kaupan toimintaan yrittäjänäkökulmaa unohtamatta. Infosta löytyy tietoa lähi- ja luomuruoasta, yhteystietoja sekä eri maakuntien hankkeita ja toimintaa.

Luomuliitto hyödyntää näkyvästi syötteenä luomu.fi-sivustoa, jonka uutiset ja tapahtumat näkyvät Luomuliiton etusivulla. Myös järjestön omat tiedotteet ja tapahtumat näkyvät dynaamisena etusivulla. Luomuliitto on mukana tuottamassa materiaalia luomu.fi-sivustolle, jonne perustieto luomusta kootaan jäsennellysti ja ajankohtaisesti eri kohderyhmille.

Luomuliiton uutuuksia-osiossa tuodaan esiin yrityksien uutuustiedotteita. Osta luomua -osioon on listattu suoramyyntitiloja, eko- ja nettikauppoja. Ruokapiirit-sivulla kerrotaan, miten voi perustaa uuden ruokapiirin.

Luomuvallankumous.fi on Luomuliiton oma kampanjasivusto, jossa tuodaan esiin tavoitteita ja toimintaa niin maatalous-, elintarvike- kuin kuluttajapolitiikassa. Kampanjan suuret tapahtumat ovat suunnattu kuluttajille sekä tuottajille, kuten viimeviikkoinen Hyvän ruoan marssi.

Luomulehden sivulle pääsee Luomuliiton sivulta tai suoraan osoitteella luomulehti.fi. Sivulta on uutena lehtiarkisto, jonne lehti ilmestyy sähköisessä muodossa. Luomulehti on ainut laaja-alaisesti luomuun keskittyvä julkaisu Suomessa.

Teksti: Elisa Niemi