Luomuravitsemusopas urheilijoille julkaistu Saksassa

 Luonnollisesti kuntoon – ravitsemusohjeita urheilijoille on uuden urheilijoille ja kuntoilijoille suunnatun ravitsemusoppaan nimi, joka on julkaistu äskettäin Saksassa.

 Luonnollisesti kuntoon – sen voi jokainen – oppaassa annetaan  urheilu- ja ravitsemusohjeita eri urheilulajien harrastajille luonnolliseen kunnon kunnon kohottamiseen.

 Oppaassa annetaan yleisiä ohjeita hyvinvointiin ja esitellään ravintoaineet ja niiden tehtävät sekä ohjeita täysipainoiseen urheilijan ravitsemuksen suunnitteluun. Lisäksi käsitellään luomuelintarvikkeita ja niiden saatavuutta. Annetaan myös ohjeita valmennukseen.

 Oppaan esipuheen on kirjoittanut Britta Steffens, joka on voittanut kaksi kultamitalia naisten uinnissa Pekingin olympialaisissa ja neljä kultaa Budapestin Euroopan mestaruuskilpailuissa 2006.

 Asiantuntijatahoina ovat toimineet Hampurin ammattikorkeakoulu ja Saksan urheiluammattikorkeakoulu Kölnistä.

 Oppaassa korostetaan ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon kuluu myös ekologinen hyvinvointi – hyvinvoiva luonto ja ympäristö. Terveyttä ja kestävyyttä kokonaisvaltaisesti korostava elämäntapa (Lifestyle of Health and Sustainability) LOHAS on tullut jo trendiksi. Kuka elää tämän LOHAS periaatteiden mukaan, toimii seuraavan tunnuslauseen mukaisesti: ”Jos minulla tulee mennä hyvin, niin myös minun ympäristölläni tulee mennä hyvin, koska minä elän siitä.”

 Oppaan on tuottanut ja julkaissut Saksan elintarvikeministeriö ja rahoitus on saatu Saksan luomuohjelman varoista.

 ”Natürlich fit. Ernährungstipps für Sportler.” – Luonnollisesti kuntoon. Ravitsemusohjeita urheilijoille

http://www.oekolandbau.de/fileadmin/redaktion/bestellformular/pdf/068707_Fitnessbroschuere.pdf

29.8.2008 Teksti: Jukka Rajala