Luomuviikolla valikoimaa esiin!

Luomuviikko tempaisee Suomessa 18.–24.10. Yritykset tuovat esille runsaita luomu-uutuuksiaan ja valikoimaansa, ja tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea. Luomuliitto kokoaa tietoa uutuuksista ja tapahtumista sekä järjestää valtakunnallisen kilpailun.

Luomuviikon kilpailussa kysytään: Mitä sinä haluat kauppasi luomuvalikoimaan? Kysymys muistuttaa, että luomuvalikoimat voisivat olla paljon nykyistä laajemmat ja että palaute kuluttajilta on selkeä viesti kauppoihin. Kilpailuun voi osallistua Luomuliiton sivuilla sekä Luomuviikon tapahtumissa.

Tänä vuonna on tullut paljon luomu-uutuuksia. Yritykset ovat olleet tyytyväisiä, että Luomuviikko järjestetään ja ottavat sen huomioon muun muassa omassa viestinnässään ja mainonnassaan. Yrityksistä tapahtumia Luomuviikon aikana järjestävät tänä vuonna lähinnä ekokaupat. Luomuviikko järjestettiin viimeksi vuonna 2006.

Yhdistyksien järjestämiä tapahtumia on eniten Kaakkois-Suomessa, jossa luomuyhdistyksen lisäksi järjestelyissä ovat olleet mukana Martat ja Kouvolan seudun kestävän kehityksen yhteistyöverkosto. Viikon aikana tapahtumissa on muun muassa paneelikeskustelua, ruoanlaittokurssia ja luomuaiheita eri medioissa.

Lisää Luomuviikosta:

Teksti: Elisa Niemi