Olympiakultaa luomuruualla Pekingissä

 Maailman nopein naisuimari voitti kaksi olympiakultaa luomuruualla Pekingin olympialaisissa. Saksalainen naisuimari Britta Steffens voitti olympiakultaa sekä 100 että 50 m vapaauinnissa Pekingin olympialaisissa. Näin hänestä tuli kaksinkertainen olympiavoittaja.

 Olympialaisten 50 metrin vapaauinnin loppukilpailussa hän ui uuden Euroopan ennätyksen 24,06 sekuntia. Euroopan mestaruuskilpailuissa Budapestissa vuonna 2006 hän voitti jo neljä kultamitalia ja yhden hopeamitalin. Budapestissa hän ui naisten 100 m vapaauinnin maailmanennätyksen.

Luomuruoka muodostaa hänen ravitsemuksensa perustan. Britta Steffens on vannoutunut luomuruuan käyttäjä.

Britta Steffens ei käytä ravintolisiä. Hän pitää tärkeänä tasapainoista, terveellisistä ruoka-aineista koostettua ruokavaliota, joka antaa keholle sen raskaissa harjoituksissa vaadittavan energian ja ravintoaineet. Tämä on yksi syy siihen, miksi hän käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja elintarvikkeita. – Ei pelkästään sen takia, että ne ovat hyväksi ympäristölle. Ne ovat hyväksi myös minulle. Koska haluan urheilusuoritukseni tapahtuvan luonnollisesti, tulee myös ravitsemukseni olla perustana luonnollisin keinoin saavutettaville tuloksille, sanoo Britta Steffens.

Britta Steffens harjoittelee kuusi tuntia päivittäin. Fyysisen harjoittelin lisäksi tärkeää on myös psyykkinen harjoittelu. Tärkeintä oli oppia haluamaan voittoa.

Pitkäaikainen vedessäolo rasittaa hänen ihoaan. Kokeilujen jälkeen hän on havainnut iholleen sopivimmaksi luomukosmetiikan tuotteet, joita hän nyt käyttää säännöllisesti.

 Britta Steffens opiskelee taloustieteitä ja ympäristötekniikkaa. Sitä kautta hän haluaa osallistua myös  ”Jokainen päivä on luomuruuan arvoinen” – Saksan elintarvikeministeriön rahoittamaan luomukampanjaan. Hän onkin todellinen luomun ystävä sekä keholtaan että mieleltään. Hän arvostaa luomuelintarvikkeissa erityisesti laatua, turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä.

 Britta Steffens elää vaatimattomasti ja kestävästi 12 m2 urheilukeskuksen asunnossa Berliinissä. Urheilija-avustusta hän saa 400 euroa kuukaudessa, josta hän maksaa 10 euroa vuokraa, 300 euroa kuluu ruokaan ja 30 euroa afrikkalaiselle kummilapselle. Loput hän käyttää vapaasti.

 http://www.britta-steffen.com/

 http://www.britta-steffen.com/dl/pm-brittasteffen-natuerlichfit.pdf

 29.8.2008 Teksti: Jukka Rajala