Omenatuoremehu vuoden 2009 Luomutuote

Vuoden luomutuotteeksi valittiin Raikastamo Oy:n omenatuoremehu Luomupäivillä Tampereella maaliskuun lopulla.

Valintaraadin perusteli valintaa seuraavasti: ”Omenamehun maku on valloittava ja olemus aito ja alkuperäinen. Omenatäysmehun kohderyhmänä on ennakkoluulottomasti HoReCa. Uudelleen suljettava pullo on kaiken lisäksi trendikkään retrohenkinen ja näin tavoittaa uusia asiakkaita luomutuotteiden pariin. Tuotteessa on myös huomioitu visuaalisuus, joka näkyi mm etiketissä olevana kuvakertomuksena fotosynteesistä ja mehun valmistusprosessista.”

Kilpailu sai runsaan osanoton ja kunniamainintoja jaettiin kolme.
Ikaalisten Luomulle myönnettiin kunniamaininta Ruokakesko Oy:n kanssa yhteistyössä tuotetusta Pirkka Luomuherneenversosta. Energiaa ja tilaa säästävä innovatiivinen kasvatusmenetelmä oli yksi kunniamaininnan perusteista.

Toisen kunniamaininnan sai Bioferme Oy:n valmistama Yosa Mango-Vanilja Smoothie. Tämä kaurapohjainen valmiste on erinomainen lisä erikoisruokavaliota noudattaville. Lisäksi smoothien pakkaus on erittäin informatiivinen ja uusiutumattomia luonnonvaroja säästävä.

Kolmas kunniamaininta annettiin Finnamylin valmistamalle mustikkakiisselille. Tällä tuotteella yritys tulee uusille markkinoille ja pakkauksen kolmikielisyys kertoo, että tuote on suunnattu myös vientiin. Kiisseli on helppo valmistaa ja soveltuu myös patikkamatkojen evääksi.

Vuoden luomutuote -kilpailun tarkoituksena on tehdä kotimaisia luomutuoteuutuuksia tunnetuksi. Lisäksi yrityksiä halutaan kannustaa tuotekehitykseen. Vuoden Luomutuotteen valitsi Luomuliitto ry:n nimeämä asiantuntijaraati.
www.luomuliitto.fi/index.php/vuoden-luomutuote

www.raikastamo.fi