Ota kantaa luomun kehittämiseen luomuohjelmalla

Hallituksen luomualan kehittämisohjelman viimeistely on käsillä. Parhaillaan otakantaa.fi-palvelussa kerätään luomualan kehittämiseen mielipiteitä, näkökulmia ja ehdotuksia. Luomuohjelmaa koskeva kysely on auki huhtikuun 17. päivään asti. Myöhemmin keväällä ohjelma hyväksytään valtioneuvostossa.

− Luomun osuuden lisäämiseksi Suomessa halutaan lisää konkreettisia ideoita toimista, joilla tuotantoa ja kulutusta saataisiin nousuun, sanoo luomuohjelman valmistelussa mukana oleva maatalousylitarkastaja Leena Seppä maa- ja metsätalousministeriöstä.

Luomua kehitetään kysynnän mukaan ja siksi on tarpeen tietää mitä ihmisten mielissä liikkuu. − On tärkeää tietää, miksi luomu kiinnostaa kuluttajia, suurkeittiöitä, jatkojalostajia ja tuottajia, Seppä toteaa.

Otakantaa-palvelussa on nähtävillä hallituksen luomualan kehittämisohjelman luonnos. Lisäksi palvelussa voi vastata ”Lisää luomua! Miksi? Miten?” -kyselyyn ja keskustelupalstalla kertoa mielipiteitä luomusta ja sen kehittämisestä. Kyselyn tuloksista julkaistaan lyhyt raportti huhtikuun 26.-28. päivänä Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä lähi- ja luomuruokamessuilla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 16 2254 maatalousylitarkastaja Leena Seppä, p. 0295 16 237

Osallistu keskusteluun: