Pro Luomu ry perustettu kehittämään luomualaa

Pro Luomu ry perustettiin 22.3.2011 edistämään Suomen luomualan tavoitteellista kehitystä ja kasvua. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää luomutuotteiden kysynnän ja tarjonnan kohtaamista sekä tunnistaa ja ratkoa ketjun keskeisiä pullonkauloja.

– Pro Luomu ry ryhtyy selvittämään luomualan keskeistä ongelmaa – kysynnän ja tarjonnan kohtaamista yhdessä kaikkien ketjun jäsenten kanssa. Maabrändivaltuuskunnan antama tehtävä yhteistyön lisäämisestä luomun kasvattamiseksi on siis otettu vastaan, Luomualan organisointityöryhmän puheenjohtaja Marja-Riitta Kottila kertoo.

Yhdistyksen perustamisen taustalla on luomualan organisointityöryhmän esitys. Yhdistys perustettiin, koska luomulla ei tällä hetkellä ole koko alaa edustavaa organisaatiota. Pro Luomu ry tulee asettamaan tavoitteet tulevalle hallituskaudelle ja laatimaan ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Pienen ja pienyritysvaltaisen luomualan kehittämiseksi tarvitaan pitkäjänteistä julkista rahoitusta ohjelman muodossa sirpaleisen projektirahoituksen sijaan, Kottila linjaa.

Lähde: Tiedote 23.3.2011 / Luomupäivät