Sertifioitu luonnonkosmetiikka marssii esiin

Aitous, luonnollisuus ja kemikaalikuorman vähentäminen on ollut vallalla keskusteluissa pitkään. Markkinointilupausten viidakossa sertifioidusta luonnonkosmetiikkatuotteesta kertova logo on helpottanut monen ainesosaluetteloa lukevan kuluttajan valintaa. Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa on yhä laajemmin saatavilla vähittäiskaupoista, tavarataloista sekä luonnonkosmetiikkaan erikoistuneista hoitoloista.

Yksi luonnollinen tai edes luomutuotettu raaka-aine ei tee tuotteesta luonnonkosmetiikkaa. Vaikka kriteerit eri sertifiointimerkkien välillä vaihtelevat, on sertifioiduissa tuotteissa periaatteet samat. Ne on valmistettu pääosin luonnollisista raaka-aineista, sallittujen muiden aineiden lista on rajattu, valmistusmenetelmistä suositaan vähäistä prosessointia, tuote hajoaa luonnollisesti kuormittaen siten vähemmän ympäristöä ja raaka-aineissa suositaan valvottuja, luomutuotettuja raaka-aineita.

Lisätietoja:
Pro luonnonkosmetiikka ry www.luonnonkosmetiikka.fi
Hallituksen puheenjohtaja Ann-Mari Patshijew puh. 0207 433 545

Pro luonnonkosmetiikka yhdistyksessä on 20 jäsentä. Yhdistys on perustettu vuonna 2006 edistämään luonnonkosmetiikan tunnettuutta.

Tervetuloa tutustumaan
Luonnonkaunis 2013 luonnonkosmetiikkamessut kutsuvat 4.-5.5.2013

Tervetuloa tutustumaan runsaaseen ja monipuoliseen luonnonkosmetiikan maailmaan Helsingin kaapelitehtaalle!