Tasavallan presidentti vastaanotti lähiruokaviestin

Tasavallan presidentti Tarja Halonen vastaanotti Lähiruokaviestin perjantaina 27. elokuuta 2010 Presidentinlinnassa. Haastepyöräilynä toteutettu viesti lähti liikkeelle Vaalasta maanantaina ja sitä toi viikon aikana Järvi-Suomen halki 300 pyöräilijää. Presidentti Halonen toimii Lähiruokaviestin suojelijana.

Viestijoukkueiden kapteenit esittivät vetoomuksen, että lasten, nuorten ja vanhusten ruokapalveluissa noudatettaisiin kestäviä valintoja valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti. Myös julkisten ruokapalvelujen aterioiden valmistuksessa tulisi lisätä tuoreita ja sesonginmukaisia luomuraaka-aineita.

Presidentti Halosen mukaan kymmenen vuoden aikana on tapahtunut selkeä muutos ruokakulttuurissa. Ihmiset ovat hyvin tietoisia siitä mitä syövät ja haluavat laadukkaita raaka-aineita lähialueilta. Omalla toiminnallaan presidentti Halonen on pyrkinyt edistämään lähiruokakulttuuria esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoiluissa. Myös Kultarannan omat kasvikset ja hedelmät ovat tärkeässä osassa Presidentinlinnan ruokahuollossa.

Lähiruokaviesti

Presidentin kanslia