Tiivistelmä Luomulampaiden ja luomuvuohien tuotantoehdoista 2014

IMG_2893 – KopioLuomulammas- ja -vuohituotannon tuotantoehdoista on nyt laadittu helppolukuinen tiivistelmä tietolehtisenä. Tiivistelmässä käydään läpi luomulammas- ja vuohituotannon keskeiset osa-alueet. Tiivistelmän on laatinut projektisuunnittelija Brita Suokas Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Tiivistelmän sisältö on seuraava:

  • Hoito-olosuhteet sisällä ja ulkona
  • Käytössä olevan tilan vähimmäismitoitus sisällä ja ulkona
  • Eläinten alkuperä ja siirtymävaihe luomuun sekä eläimille suoritettavat toimenpiteet
  • Ruokinta, rehuomavaraisuus ja rehulaadut, varhaiskasvatus ja maitojuotto

Lue ennen tätä Kaikkia eri tuotantosuuntia ja tiloja koskevat tuotantoehtojen tiivistelmä

Lataa tiivistelmä tietolehtisenä
Suokas B. Luomulampaat ja -vuohet_Tiivistelma_2014   (4 s. pdf 0,7 MB)

 

Tekstin pohjana on käytetty julkaisua
Luomutuotanto 2 – Eläintuotannon ehdot, Eviran ohje 18217/4, 2014